ZETApress

hírportál

Játékok a Gyermekfaluba

BGF-játékok átadásaJátékokkal árasztották el a Kecskeméti Gyermekfalut a BGF-esek. Mintegy 600 játékot, könyvet és sporteszközt ajánlottak fel a Budapesti Gazdasági Főiskola egykori és jelenlegi hallgatói, oktatói és munkatársai a kecskeméti SOS Gyermekfalu kis lakói számára? tudatta Deák Balázs, FlowPR.

A gyermekjáték-gyűjtést az intézmény májusban, a VIII. Nemzedékek Találkozója rendezvényhez kapcsolódóan hirdette meg, az adományokat pedig ma adta át a gyermekeknek Sándorné Dr. Kriszt Éva, a BGF rektora, valamint Dr. Dietz Ferenc kancellár. A BGF-esek a májusi Találkozón jótékonysági futóversenyen is részt vehettek, amelyen minden induló után ezer forintot ajánlott fel a Főiskola vállalati partnere, az IOS Hungary. A népes versenyzőseregnek köszönhetően így 250 ezer forinttal támogatja a Főiskola a Csodalámpa Alapítványt.

Jótékonysági gyermekjáték-gyűjtést és futóversenyt hirdetett a Budapesti Gazdasági Főiskola az idén VIII. alkalommal megrendezett Nemzedékek Találkozóján, amely a BGF-esek legnagyobb, évente megrendezésre kerülő találkozója. A Főiskola egykori és jelenlegi hallgatóinak, oktatóinak, munkatársainak köszönhetően az Intézmény mintegy 600 különböző játékot ? köztük plüssállatokat, társas- és fejlesztőjátékokat, kisautókat, építő- és rajzeszközöket, labdákat, homokozó készleteket, vízi játékokat ? könyvet, sporteszközt, valamint 3 doboz gyermekruhát adott át ma a Kecskeméti Gyermekfalu kis lakóinak.

Míg a BGF hallgatói elsősorban saját, vagy testvéreik már nem használt, de nagy becsben tartott játékait adományozták jótékony célra, az oktatók és munkatársak főként gyermekeik által felajánlott játékokat ajándékoztak. A számtalan meglepetés között sok különösen érdekes, szórakoztató is akadt, mint például egy még mindig tökéletesen működő Donkey Kong kvarcjáték, amely a ?80-as évek kultikus játéka volt, vagy egy hercegnős, csillogó-villogó, hangot adó varázspálca, amely az adományozókat is azonnal elbűvölte. Kiss Gergely, a Kecskeméti Gyermekfalu területi igazgatója az átadón elmondta, örömmel tölti el a BGF közösségének társadalmi felelősségvállalása. A játékok egy részét a hamarosan induló nyári táboraikba viszik magunkkal, a többit pedig a nevelőcsaládok között osztják szét a gyermekek életkorát figyelembe véve.

? A Budapesti Gazdasági Főiskola elkötelezett a jövő nemzedéke, azaz a gyermekek iránt. Kiemelt feladatunknak tartjuk a nemzedékek közötti kapcsolat ápolását, erősítését ? a Nemzedékek Találkozója is erről szól ? emelte ki Dr. Dietz Ferenc, a BGF kancellárja az átadáson. ? A Budapesti Gazdasági Főiskolának, az ország meghatározó felsőoktatási intézményeként az a feladata, hogy ? ha nem is gyerekeket, de ? fiatalokat, fiatal felnőtteket tanítson, készítsen fel szép szakmai sikereket tartogató pályájukra. Tanárként tudom, hogy sikeres felnőtt, a gyerekkort boldogan, sok játékkal megélt gyermekekből válhat. Reméljük, hogy adományaink hozzájárulhatnak ezeknek a gyermekeknek a boldogságához ? tette hozzá Sándorné Dr. Kriszt Éva, a BGF rektora.

A BGF Nemzedékek Találkozóján idén első alkalommal került sor jótékonysági futóversenyre. A Főiskola együttműködő partnere az IOS Hungary vállalta, hogy minden résztvevő után 1000 forintértékű adományt biztosít egy, a BGF által megnevezett jótékonysági szervezet számára. A versenyen végül 250-en indultak, így a BGF által választott, a veszélyeztető betegségben szenvedő gyermekek kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítványt kereken 250 ezer forinttal támogatja a BGF és az IOS Hungary.

? Öröm látni, hogy felnő egy olyan nemzedék, melynek tagjai már fiatalon bekapcsolódnak a hátrányos helyzetben lévő és a beteg gyerekeket segítő jótékonysági tevékenységbe, s ezzel megtapasztalják az odafigyelés, a szolidaritás, a gondoskodás fontosságát, mely egy életre megváltoztathatja akár a rászorultak, akár a jótevők életét egyaránt ? mondta el az adományozás kapcsán Felkai Márta a Csodalámpa Alapítvány képviseletében. ? A BGF együttműködő partnereként és a társadalmi felelősségvállalás fontosságát elismerő társaságként fontosnak láttuk, hogy a futóverseny alkalmával a beteg gyermekek és fiatalok problémájára is felhívjuk a figyelmet. Hisszük, hogy a szép számú résztvevő részben talán szociális érzékenysége miatt is döntött az indulás mellett és örömmel tölt el minket, hogy a felajánlással egy nemes célt tudtunk szolgálni ? emelte ki Kovács Tamás, az IOS Hungary ügyvezető igazgatója a felajánlás kapcsán.

Szóljon hozzá!