ZETApress

hírportál

Nyáron is MOL Bubi!

MOL Bubi bringa átvétele15 új gyűjtőállomás és negyedéves bérlet várja a közbringázókat. A BKK és a MOL közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy mától bővül a MOL Bubi szolgáltatási területe. További tizenöt gyűjtőállomást helyeznek üzembe, majd szeptember végéig még további hét gyűjtőállomással bővül a közbringarendszer.

Szollár Domokos, a MOL magyarországi kommunikációs igazgatója szerint a MOL Bubi ma talán a legjobb dolog, ami Magyarországon történik. Elmondta, hogy a MOL büszke arra, hogy névadó szponzora lehet ennek a trendi szolgáltatásnak, amely nem csak önmagában jó dolog, de képes arra is, hogy szemléletet váltson. Ezt követően Dr. Szűcs Annamária, a BKK kommunikációs igazgatója bejelentette, hogy a BKK ? alkalmazkodva a felhasználók igényeihez ? bevezeti az új negyedéves bérletet, melyet a kerékpározni vágyók július elsejétől megvásárolhatnak.

Új gyűjtőállomások

Tarlós István főpolgármester korábbi ígérete szerint a tavaly befolyt csaknem 180 millió forint kötbért a BKK a közbringarendszer fejlesztésére fordította, és bővíti a szolgáltatással lefedett területet, így idén szeptember végéig összesen 21+1 új gyűjtőállomással, 616 dokkolóállással és 50 kerékpárral bővül a közbringarendszer Budapesten. A bővítésnek köszönhetően összesen 11 kerületben 98 gyűjtőállomás, 2159 dokkolóállás és 1150 kerékpár várja majd a MOL Bubi rendszer használóit. A tervezett gyűjtőállomások helyszíneit a BKK a kerületi önkormányzatokkal történő egyeztetéseket követően, valamint a MOL Bubi Facebook-oldalán és a BKK-hoz beérkezett levelek, e-mailek alapján a felhasználók javaslatait, észrevételeit figyelembe véve jelölte ki. Egy gyűjtőállomás magántőke bevonásával, a Futureal Csoport támogatásával épült a Corvin sétányon. Mind a 22 új gyűjtőállomásra olyan terminált telepít a BKK, amelyen keresztül az alkalmi felhasználók is tudnak regisztrálni és jegyet vásárolni. Névadó szponzorként a MOL évi 122 millió forinttal támogatja a rendszer működését.

A MOL Bubi rendszer tíz kerületben lévő 76 gyűjtőállomását és az 1100 zöld biciklit idén további 22 gyűjtőállomás és 50 kerékpár követi az I., II., VI., VIII., IX., XI., XII. és a XIII. kerületben. Ma az alábbi helyszíneken üzemeltek be új gyűjtőállomásokat: az I. kerületi Krisztina tér és Alkotás utca ? Márvány utca, a II. kerületi Császár-Komjádi Uszoda, Fény utcai piac és Millenáris park ? Fény utca, a VI. kerületi Ferdinánd híd ? Podmaniczky utca, a VIII. kerületi Horváth Mihály tér, Corvin sétány és II. János Pál pápa tér M, a XI. kerületi Újbuda-központ M, Villányi út ? Tas vezér utca, Kosztolányi Dezső tér, Bertalan Lajos utca ? Stoczek József utca és Villányi út ? Karolina út, valamint a XII. kerületi BAH-csomópont. A további hét gyűjtőállomás kiépítése folyamatosan zajlik, az üzembe helyezések pontos időpontjáról olvashatunk majd a MOL Bubi weboldalán.

A MOL Bubi közbringarendszer fő szponzora a MOL, ennek köszönhetik többek között a bringák az almazöld színt és a teljes arculatot is ez a szín határozza meg. Az évi 122 millió forintos szponzoráció az üzemeltetési költségek közel felére elegendő. A zöld bringák egy csapásra Budapest legzöldebb közösségi közlekedési eszközévé váltak és hamar megszerették őket az ügyfelek. A MOL Bubi közbringarendszer tavaly szeptemberi átadása óta közel félmillió bérlést regisztráltak: csúcsidőszakban, illetve ha jó az idő, rendre napi négyezer feletti a bérlések száma. Idén május végéig 7624 darab jegyet értékesítettek. A belváros kitűnő lefedettsége miatt a legnépszerűbb gyűjtőállomások továbbra is a szórakozó negyedek/bulihelyek közelében lévők: a Kálvin téri, az Erzsébet téri és a Városháza parki bérlések száma 2015 első öt hónapjában meghaladta a hatezret, és a Margitszigeten is hasonló mennyiségű bérlést kezdeményeztek.

Új negyedéves MOL Bubi bérlet

Július elsejétől az új negyedéves bérlettel a megvásárlásától számított 92 napig használható a közbringarendszer. A bérlet ötezer forintba kerül, amelyből ezer forint lebiciklizhető. Az új bérlet július elsejétől a BKK Ügyfélközpontjaiban, a MOL Bubi applikáción vagy a webes felületen is megvásárolható. A negyedéves bérletek érvényességi ideje a szerződéskötés időpontjában (nap, óra, perc) kezdődik és az aktiválástól számítva 92 napig érvényes. A megvásárolt bérlet érvényességi ideje alatt a rendszer alkalmanként maximum 30 perces időtartamban további díj fizetése nélkül bármikor használható, 30 percen túl már díjat kell fizetni. Az éves és féléves bérlethez hasonlóan a negyedéves bérlettel is maximum négy kerékpár bérelhető egyszerre, s még kauciót sem kell fizetni!

A BKK idén folytatja az első 76 gyűjtőállomáshoz kapcsolódóan a belváros komplex kerékpárosbarát fejlesztésének kivitelezését, a 22 új gyűjtőállomáshoz kapcsolódóan pedig a forgalomtechnikai beavatkozások előkészítését, melynek célja, hogy a MOL Bubi közbringarendszer szolgáltatási területén a kerékpározás vonzóbbá váljon, és emellett a közlekedés minden résztvevője számára biztonságosabb legyen. A belváros kerékpárosbarát fejlesztésének célja, hogy a MOL Bubi gyűjtőállomások által lefedett területen mindenhol könnyen lehessen kerékpározni.

Szóljon hozzá!