ZETApress

hírportál

Családbarát Telekom

Családbarát munkahelyCsaládbarát munkahely-címet nyert a Magyar Telekom ? tudatta a Vállalati Kommunikációs Igazgatóság. Az EMMI ünnepélyes keretek között kihirdette a 2015. évi Családbarát munkahely-pályázat győzteseit.

A Magyar Telekom a kisgyermekes szülők peer-mentoring tervével került be a nyertesek közé, és így megkapta az ezzel járó Családbarát munkahely-címet. A pályázaton több mint 500 jelentkező közül, nagyvállalati kategóriában 6 cég kapott díjat. A pályázat célja olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító munkahelyi családbarát programok támogatása, amelyek elősegítik a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. A Telekom a Mi, mamák mondjuk ? Kismama, apuka peer-mentoring koncepció tervével érdemelte ki a díjat. A program lényege a vállalat jelenlegi mentoring keretrendszerére épülő peer ? mentoring lehetőség kialakítása. Ez a rendszer olyan mentorpárok egymásra-találását segíti elő, akiknek az élethelyzete hasonló, kisgyermekes szülők. A mentori szerepkörben a már legalább fél, de még legfeljebb 3 éve visszatért munkavállaló mentorálja majd a visszatérést fontolgató, vagy frissen ? lehetőleg azonos szervezetbe ? a munkába visszatért kollégát.

? A Magyar Telekom a fenntarthatóság és esélyegyenlőség iránt elkötelezett munkáltatóként kiemelten fontosnak tartja, hogy segítse azokat a munkatársainkat, akik valamilyen megváltozott körülmény miatt nehezebb élethelyzetbe kerülnek. Ennek jegyében folyamatosan dolgozunk olyan innovatív kezdeményezéseken is, melyekkel támogathatjuk a kisgyermekes kollégáink visszatérését a munka világába, hiszen fontos részét jelentik annak a sokszínű csapatnak, mely cégünk sikerének záloga ? mondta el Somorjai Éva, a vállalat HR vezérigazgató-helyettese a cím elnyerése kapcsán.

A Magyar Telekom felelős munkáltatói törekvéseit már korábban is több elismeréssel jutalmazták, legutóbb: elnyerte a Fogyatékosság-barát munkahely-címet. Többször is Sokszínű szervezet TOP10 címmel jutalmazták a vállalatot. Az Aon Hewitt 2012-es hazai Legjobb Munkahely Felmérésében második helyezést ért el a nagyvállalati kategóriában. 2010 novemberében a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége által alapított HR Oscar díjjal. A vállalat szintén 2010 márciusában elnyerte az Év HR csapatának járó Aranyhíd díjat. A Családbarát munkahely-díjat már 2013-ban is kiérdemelt a vállalat, akkor az úgynevezett Fehér Doboz című projektével, amelynek segítségével a huzamos távollét ideje alatt ? jellemzően szülési szabadság okozta megváltozott élethelyzet nyomán ? kialakult munkavállalói potenciált lehet feltérképezni. A megoldást azóta is sikeresen használják a cég HR-es kollégái.

Hatszázezer több 4G ügyfél a Telekomnál!

Családbarát oklevélDinamikusan növekszik a Telekom 4G mobilinternet szolgáltatását használók köre, számuk mostanra meghaladta a hatszázezret. A Telekom kínálatában az ügyfelek 70 féle 4G-képes eszköz közül választhatnak jelenleg. Az előfizetők több eszközön, képernyőn is kihasználják a gyors mobilnet kínálta kényelmet, természetesen vezet az okos-telefonos felhasználás: az ügyfelek több mint 4/5-e okos-telefonon 4G-zik, míg a fennmaradó 1/5 közel fele-fele arányban laptopon, illetve más 4G-képes, SIM kártyával rendelkező eszközön (router, okos-eszköz stb.) használja a szolgáltatást. A növekvő 4G ügyfélszámhoz az is hozzájárul, hogy ez év márciusa óta már nemcsak a Telekom havidíjas, hanem a feltöltőkártyás ügyfelei számára is elérhető és igénybe vehető a 4G mobilinternet. Sőt, a Telekom 4G előfizetői már külföldön is élvezhetik a villámgyors 4G előnyeit, mivel a szolgáltató 2015 folyamán 30 fölé bővíti 4G roaming partnereinek számát.

A 4G szolgáltatás a mobilinternet új dimenzióját nyitja meg a felhasználók előtt, akik megtapasztalhatják az internetezés valódi új élményét. A válaszidő csökkenése révén böngészés közben az oldalak gyorsabban töltődnek be, pillanatok alatt oszthatók meg a nagyméretű fotók és videók, és az akadásmentes videózás élményéről sem kell már senkinek lemondania. A Telekom folyamatosan fejleszti 4G hálózatát: már 1885 településen elérhető a legkorszerűbb mobilinternet szolgáltatás, ezzel a lakossági kültéri lefedettség megközelíti a 85%-ot. A tervek szerint a Telekom lakosságra vetített 4G lefedettsége 2015 végére 97%-ra emelkedik.

Szóljon hozzá!