ZETApress

hírportál

Hídavatás Baján

Orbán a bajai tömeg élénMagyarország egy nagy korszak kapujában áll, mert gazdasági eredményeink az Európai Unió élvonalába juttattak bennünket ? mondta Orbán Viktor miniszterelnök délelőtt a bajai hídavatón, melyet a kormányportál élőben közvetített.

Most még nem a fejlettségünk tekintetében, hanem a fejlődés ütemében ? hangsúlyozta a kormányfő. Ez nem egyszeri eset, hiszen a gazdasági növekedés tekintetében folyamatosan a dobogón vagy a dobogó közelében járunk ? tette hozzá Orbán Viktor a kétmilliárd forintot meghaladó turisztikai fejlesztés keretében, a Sugovicán átívelő, a Petőfi-szigetet a Nagy Pandúr-szigettel összekötő, gyalogos és kerékpáros híd átadása alkalmából mondott beszédében.

Az utóbbi évek eredményeit már nem lehet sem a véletlenre, sem a szerencsére fogni. Itt Baján is, de az ország szinte minden településén lehet látni, hogy évről évre és napról napra mennyit gazdagodott és épült Magyarország ahhoz képest, ahogy 2010-ben a csőd szélén átvettük az országért viselendő felelősséget ? tette hozzá a miniszterelnök. Fontosnak nevezte, hogy az elmúlt években a sport, a szabadidő és a kultúra területén nagyon komoly beruházások készültek el, amelyek a szabadidő hasznos és egészséges eltöltésére buzdítják az embereket. A gyalogosok és kerékpárosok számára átadott híd kapcsán elmondta, hogy Magyarország nemcsak a gazdasági növekedés dinamikájában élenjáró Európában, hanem a kerékpározásban is az elsők között van.

2010 és 2014 között 532 kilométer kerékpárút készült el az országban, mintegy húszmilliárd forintból, jelenleg 230 kilométer hosszú kerékpárút építése folyik ? sorolta az elmúlt évek eredményeit. Ha a jó Isten is megsegít bennünket, akkor 2020-ig 1000-1500 kilométer kerékpárút készülhet el, mintegy ötvenmilliárd forintból! ? fűzte hozzá Orbán Viktor. Szavai szerint van valami erkölcsi igazság a történelemben, mert az, ami hosszú ideig hátránya volt Baja városának, a mai modern világban előnnyé fordítható. Emlékeztetett arra, hogy a jugoszláv háború elkergette innen a befektetőket, most azonban, hogy a dolgok rendeződő félben vannak, a szerb?magyar kapcsolatok régen voltak olyan jók mint most s ez további lehetőségeket teremt. Szólt arról is, hogy azok a városok, amelyek az ország szélén, elszigetelten helyezkedtek el, most különös fejlődési lendületet kaphatnak. A bajaiaknak megköszönte, hogy minden magyar településnek példát mutattak a fejlesztésben. Kívánom, hogy élvezzék és használják ki munkájuk minden gyümölcsét! ? fejezte be beszédét a miniszterelnök, akinek szavait a jelenlévők nagy tetszéssel fogadták.

Zsigó Róbert, az FM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Baja térségének országgyűlési képviselője, felsorolva az utóbbi években történt, a polgári kormány támogatásával elvégzett fejlesztéseket, hangsúlyozta: a 2010-től 2014-ig polgármesterként is szolgálhatta a bajaiakat, akik továbbra is számíthatnak rá és a kormány segítségére is. A hídavatást követően átadták a Petőfi-szigeten kialakított turisztikai központot is. A kétmilliárd forintot meghaladó turisztikai fejlesztés 2013-ban kezdődött Baján, és ebben az éven fejeződik be.

Szóljon hozzá!