ZETApress

hírportál

Erdőjáró fiatalok

YPEF logóMájus 16-án szombaton 10 órakor kerül megrendezésre a 2015-ös Fiatalok Európa Erdeiben (Young People in European Forests ? YPEF) nemzetközi tanulmányi verseny hazai döntője Budán, a Budakeszi úti Erdészeti Információs Központban ? tudatta Kovácsevics Pál, YPEF Nemzeti Versenybizottság.

Fél 10-kor kezdődik a regisztráció, 10-kor a megnyitó, majd a feladatlapok kiosztása és a verseny szabályainak ismertetése után fél 11-kor kezdődik a verseny. Fél 12-kor gyűjtik be és értékelik a feladatlapokat, majd az OEE könyvtár és erdei tanösvény megtekintésére kerül sor a vendégekkel közösen. 12:30 büfészünet lesz, az eredményhirdetésre és díjátadásra 13 órakor kerül sor.

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) és a Young People in European Forests (YPEF) Nemzetközi Versenybizottsága által meghirdetett versenyre idén 23 iskola 53 csapata jelentkezett. A nemzetközi versenyt kiírók célja, hogy a résztvevő középiskolás diákok megismerjék Európa és az egyes országok erdeit, a természet és környezetvédelemben betöltött szerepüket, és az ehhez kapcsolódó erdészeti tevékenységeket. Objektív kép alakuljon ki bennük a természeti erőforrások megőrzéséről és a velük való fenntartható gazdálkodás szükségességéről saját környezetükben és európai léptékben egyaránt. A kezdeményezéshez 19 európai ország csatlakozott, a 2015-ös versenyben 11 ország több ezer diákja méri össze tudását.

OEE logóA döntőben a verseny feladatait már kizárólag angol nyelven kell majd megoldani. Szükséges tehát a stabil angol nyelvtudás, mivel a legeredményesebben szereplő csapat képviselheti hazánkat a nemzetközi döntőben, melynek helyszíne idén a romániai Brassó. A magyar diákok ? legsikeresebb nemzetként ? az elmúlt négy évben háromszor első és egyszer 3. helyezést szereztek. A döntőbe jutott iskolák: Baár?Madas Református Gimnázium, Ferences Gimnázium, Comenius Angol?magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola, Szent Margit Gimnázium, Mátra Szakképző Iskola, Xántus János Gyakorló Középiskola, Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola és Gimnázium, ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium, Korányi Frigyes Gimnázium. A részletes versenyleírás a hazai és a nemzetközi versenyszervezők honlapjain érhető el.

Szóljon hozzá!