ZETApress

hírportál

Körforgalmak főútjainkon

Hat helyett tizenkét körforgalom épülhet év végéig. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából újabb hat helyszínen alakítanak át balesetveszélyes csomópontokat mintegy nettó 840 millió forint kivitelezési költséggel ? tudtuk meg az NFM Kommunikációs Főosztályától.

A beruházások eredményeként új körforgalmak teszik biztonságosabbá a közlekedést az autósok és a gyalogosok számára Egerben, Győrben, Kalocsán és Szekszárdon. A kormány április végén döntött a Közlekedés Operatív Program Balesetveszélyes csomópontok átépítése-projekt támogatásának növeléséről. A projekt első köre az alábbi térképen is látható hat település ? Apagy, Hajdúböszörmény, Kölcse, Nyíregyháza-Oros, Szekszárd és Vásárosnamény ? közlekedésbiztonsági helyzetét javítja.

A műszaki tartalom bővítésével jogerős építési engedéllyel rendelkező körforgalmi fejlesztések kezdődhetnek meg a 25. számú főút három egri, az 51. számú főút kalocsai, az 56. számú főút szekszárdi és a 83. számú főút győri csomópontjában is. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. várhatóan már júniusban megköti a kivitelezési szerződéseket, és júliusban átadja a munkaterületet. ? A munkálatok 2015 végéig mind a tizenkét helyszínen befejeződnek. A korábbi hasonló forgalombiztonsági beruházásoknak köszönhetően a kivitelezési költségek több mint tízszeresét sikerült megtakarítani a lehetséges személyi és anyagi károk elkerülésével. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Érj haza biztonságban! országos közlekedésbiztonsági programban további 22 új körforgalom terveit készíti elő, ebből kettőt még idén meg is építenek ? mondta el Tasó László, az NFM infrastruktúráért felelős államtitkára.

Szóljon hozzá!