ZETApress

hírportál

Megint nem jár a kettes Metró

Ma este fél nyolckor újra leáll a 2-es metró a teljes vonalon. Az Őrs vezér tértől az Astoriáig az M2 és az M2B pótló buszok közös vonalon közlekednek. Onnan az előbbi az Erzsébet-hídon át a Déli-pályaudvar érintésével éri el a Moszkva teret, míg az utóbbi a Deák tér, Kossuth tér, Margit-híd, Batthyány tér útvonalon jut el odáig. Szombaton és vasárnap reggeltől estig így közlekednek november 19-ig, míg hétfőtől péntekig csak este fél nyolctól áll le a földalatti forgalom.

Már hét közben is volt egy rövid ? bár az érintetteknek hosszúnak tűnő ? fennakadás a 2-es metró vonalán. Szerda hajnalban áramkimaradás miatt állt le a forgalom a Stadionok állomás és a Déli-pályaudvar között. Mivel nem volt tervezett a kimaradás, s a pótló buszok odarendelése sem ment könnyen. Sokáig ezért hiába várakoztunk reggel hat óra körül a Deák téren. Csak a biztonsági őrök végezték az utasok tájékoztatását, mert a forgalomirányítók sem voltak a helyszínen. Mindenkit a 9-es busz megállójába küldtek, pedig Buda felé a 16-os busz megállójából indul mindig az M2B.

A Kossuth tér és a Moszkva tér között hétvégén tízpercenként ingázik a Metró is. Holnap a Kossuth téren november 4-ei megemlékezések lesznek, így ott várható majd egy igazi tömegközlekedés. A Kisföldalatti vonalán is lehetnek változások. A Hősök terén este fél nyolckor kezdődik az állami megemlékezés, ezért ott a vonatok nem fognak megállni. A FIDESZ már délután négykor elindítja fáklyás menetét a Terror Háza Múzeumtól (a Vörösmarty utcától) az Andrássy úton és Kiskörúton át az Astóriáig, de ez a földalatti közlekedést talán nem fogja érinteni.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Újra leáll a 2-es metró

Szóljon hozzá!