ZETApress

hírportál

12+1 a konzultáción

Nemzeti konzultáció 2015.A VOSZ és a LIGA a sajtóból értesült arról a kezdeményezésről, melynek értelmében Magyarország Kormánya nemzeti konzultáció keretében 12 kérdést intéz a választópolgárokhoz a bevándorlással, a megélhetési bevándorlással és részben a terrorizmussal kapcsolatos témakörökben. A nyolcmillió levél kiküldésével lebonyolításra kerülő felmérés összes költsége 960 millió forint.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA) egyaránt fontosnak tartja, hogy hazánk felnőtt korú lakossága sokféle formában nyilváníthassa ki véleményét a parlamenti döntésekről és a kormányzati intézkedésekről. Ezért csatlakozva a nemzeti konzultációhoz kérjük és javasoljuk, hogy a nyolcmillió példányban kiküldésre kerülő konzultációs íven ? 13. pontként ? kerüljön feltüntetésre a következő kérdés: Egyetért-e Ön azzal, hogy ne korlátozzák a bolti kiskereskedelmi egységek vasárnapi nyitva tartását?

A csaknem egymilliárd forintba kerülő nemzeti konzultáció általunk javasolt kiegészítésével hitelt érdemlően megismerhető a bolti kiskereskedelmi egységek vasárnapi zárva tartásával kapcsolatos lakossági vélemény. A 13. kérdésre adott válaszok egyértelműen tisztázhatják, hogy Magyarország választópolgárai miként viszonyulnak a közeli múlt egyik legvitatottabb központi intézkedéséhez. A LIGA és a VOSZ kérdésének nemzeti konzultációs szintre való emelése azt is eredményezheti, hogy milliós nagyságrendű és egy irányba mutató válasz esetén elkerülhető a hozzávetőlegesen négy-ötmilliárd forint költségvonzatú országos népszavazás kiírása és lebonyolítása! ? tudatta Dr. Takács Ildikó.

Szóljon hozzá!