ZETApress

hírportál

Utazási együttműködés

Zaránd és Bencsik aláírásaA MÁV-START és a VOLÁN Egyesülés stratégiai együttműködési megállapodást kötött a tegnap véget ért Utazás-kiállítás MÁV standjának megnyitóján. Megállapodásukkal a közösségi közlekedés versenyképességének fokozását szolgálják ? tudatta Holub Katalin.

Az Utazás Kiállítás MÁV-START standjának megnyitóján Zaránd György, a vasúttársaság vezérigazgatója és Bencsik Zoltán, a VOLÁN Egyesülés vezérigazgató-helyettese stratégiai együttműködési megállapodást írt alá, amely a közösségi közlekedés versenyképességének fokozását szolgálja. A kölcsönös előnyökön nyugvó partnerségi együttműködés célkitűzése a mobilitási igények kielégítésének fenntartható biztosítása, a közszolgáltatás versenyképességének növelése az egyéni közlekedéssel szemben, a közszolgáltatási személyszállításban összehangolt, egymásra épülő és egymást kiegészítő hálózatok működtetése, valamint az utasok magasabb színvonalon és integrált szolgáltatási csomagok keretében történő szolgálása.

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára beszédében üdvözölte a megállapodást, valamint hangsúlyozta, hogy a munkamegosztásra alapozva kell a személyszállító társaságok versenyképességét növelni. A vasúti- és a távolsági buszközlekedés jövőbeni fejlesztései meghatározók lesznek a komfortos és stresszmentes utazás szempontjából ? tette hozzá az államtitkár.

Szóljon hozzá!