ZETApress

hírportál

Villányba ment az emlékdíj

Magyar Borok Bálja - Fotó: Pintér ÁrpádGere Zsolt villányi borász kapta a hétvégén megrendezett 10. Magyar Borok Bálján a borszakma egyik legjelentősebb elismerését, a Gál Tibor Emlékdíjat az Intercontinentalban ? tudatta a Borászportál.hu. A Magyar Borok Bálján 2006 óta tartó hagyomány a Gál Tibor Emlékdíj átadása.

A 2005-ben elhunyt egri borász, akiről az elismerést elnevezték kulcsszerepet töltött be a modern kori magyar bortörténelemben, valamint nemzetközi szinten is sikeresnek számít, nevét a mai napig jegyzi a külföldi szakirodalom. A 2014-ben megújult díj nyertesének kiválasztásakor évről-évre az Év bortermelője-cím birtokosai ajánlanak egy, a borrégiójukban dolgozó olyan borászt, aki még nem kapta meg azt a figyelmet, amit szerintük megérdemelne. A javasolt szakemberek közül a bort szerető közönség online szavazáson dönti el, kinek adják át az elismerést a Magyar Borok Bálján.

Gere Zsolt borász - Fotó: Graselly Balázs2015-ben a Gál Tibor Emlékdíj nyertese a villányi Gere Zsolt lett. A frissen díjazott szakember első sorban Gál Tibor családjának, a díj létrehozóinak, valamint a rá szavazó borkedvelőknek mondott köszönetet. A családi pincészet és a Villányi Borrend vezetőjeként pedig hangsúlyozta, hogy Villány pozíciójának megerősítését, a magyar bor nemzetközi hírnevének javítását tartja a legfontosabbnak, hiszen idősebb Gál Tibor is az utóbbin dolgozott. A Gál Tibor Emlékdíj az elismerés mellett tartalmaz egy 250 ezer forintos szakmai ösztöndíjat és egy online hirdetési csomagot is félmillió forintértékben. A fentiek mellett 2015-ben a Forbes Magyarország a díj nyertesét egy közel 400 ezer forintértékű klubkártyával támogatja, amely egy éven keresztül minden Forbes eseményre garantált és ingyenes belépést biztosít.

Szóljon hozzá!