ZETApress

hírportál

Félelmetes kártevő?

Beke KárolyAz MSZP szerint a kormány értékes, védett természetvédelmi területeket tervez átjátszani fideszes barátok kezére ? mondta Beke Károly okleveles agrármérnök, a szocialisták elnökségi tagja délelőtti sajtótájékoztatóján a meg nem nevezett szakmai és civil szervezetek információira hivatkozva.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, hogy az Orbán-kormány személyében új kártevő tűnt fel a nemzeti parkok környékén. Beke Károly információi szerint ötvenezer hektár, a magyarországi környezetvédelmi területek mintegy 20 százaléka kerülhet át a Nemzeti Földkezelő Alaphoz. Ahhoz az alaphoz, amely korábban több visszaélésre adott lehetőséget, jelentős földterületeket átjátszva Simicska Lajos, Mészáros Lőrinc és Fazekas Sándor barátainak ? fejtette ki.

Emelkedjen a minimálbér!

Az MSZP nettó százezer forintos minimálbért javasol ? reagált a jövő évi bérmegállapodásra Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes. A korrupt kormány adó- és bérpolitikája miatt jövőre is csak a kormány tagjainak, illetve a felső tízezerhez tartozó magas jövedelműek fizetése fog emelkedni.

Az adórendszer alapvető igazságtalansága a mai aláírással sem oldódott fel: a legtöbb munkavállaló továbbra is kevesebbet visz haza, mint korábban. Felháborító, hogy miközben suttyomban a kormány összes minisztere több milliós év végi fizetésemelésben részesítette államtitkárait és helyetteseit, az egészségügyi és szociális dolgozók jövőre is megalázó fizetésért végzik majd a hivatásukat, a pedagógusok pedig súlyos ezreket buknak a kormány bérpolitikája miatt.

Az Orbán-kormány hatalomra kerülése óta minden évben nőtt a különbség a minimálbér és a létminimum összege között, és a reálbérek vásárlóereje közel harmadával csökkent. Az MSZP ezért továbbra is százezer forintos nettó minimálbért javasol, méghozzá úgy, hogy a munkáltatók járulékterhei változatlanok maradjanak ? mondta el az MSZP frakcióvezető helyettese.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Törvénykönyves közmunkásokat! | ZETApress

Szóljon hozzá!