ZETApress

hírportál

Csapnivaló nyilvántartás

LakcímbejelentésÉrtesítjük, hogy az Ön részére a FENTI címre küldött családtámogatási ellátásokat a posta ismételten visszakézbesítette azzal, hogy nem kereste ? küldte december közepén Ceglédről a Magyar Államkincstár Budapesti és Pest Megyei Igazgatósága az évek óta elköltözött szomszédasszonyomnak.

Szíveskedjék közölni a kézbesítés akadályát, hogy az ellátások kipostázhatóak legyenek! Ha lakcíme megváltozik, szíveskedjék az új lakcímet soron kívül levélben bejelenteni! ? folytatódik a levél, melyet felbontva találtam ma reggel a levélszekrények alatt. Ezt sem kereste, ezt sem olvasta tehát. Már csak azt nem értem, ha az eddigieket sem kereste, miből gondolta a feladó, hogy ezt megtalálja majd? Miért küldi továbbra is oda a leveleket, ahonnan már évek óta olvasatlanul visszaérkezik?

A levelet továbbolvasva kiderül, hogy az egyedülálló anyuka családi pótlékának folyósítását fogják felfüggeszteni, ha január 15-ig nem reagál ezen levelükre. Eddig tehát kapta a pénzt, amelyhez még ezen a címen jelentkezett be. Ha a folyószámlájára utalták, bárhol felvehette, de ehhez is kellett a lakcímkártya a fényképes igazolványa mellé, így a bank is tudja az új címet. Amikor innen kijelentkezett ? s mivel rég eladták a lakást, ezt meg is kellett tennie ? a bankban és a Központi Lakcímnyilvántartóban is vezették a változást. Az Államkincstár miért nem fordult hozzájuk, s miért nincs a népességnyilvántartáshoz hozzáférésük?

Ha semmit sem tudnak a fiatalasszonyról és gyermekéről, eddig miért fizettek? Mi van, ha már a kisgyerek sem él, vagy intézetbe került? Akkor a családi pótlékot miért fizették eddig az anyának? S mi van, ha már az anya sem él, csak a folyószámla működik? Az örökös veszi le róla a pénzt rendszeresen, vagy az, aki megtalálta a bankkártyáját? Talán ezen is el kellene gondolkodni az illetékeseknek!

A halottakról sem tud a rendszer

Orbán Viktort egyik laptársunk azzal cikizte nemrég, hogy a tavalyi két választás között egy 18 évvel ezelőtt pár hetes korban meghalt csecsemőnek küldött lelkesítő levelet, mert azt gondolta, hogy most lett nagykorú, s arra kérte, hogy szavazzon újra a kormányoldalra. Magyarország jobban teljesít! ? állt a kormányfői levélben, az újságíró kiderítette, hogy a szülők felháborodva fogadták, mert újra átélték gyermekük 18 évvel ezelőtti elvesztését.

Az eseten jókat lehet háborogni, de ez cseppet sem a miniszterelnök sara. A levelet, s a többi pár milliót nem ő címezte, hanem az országos nyilvántartóból az erre szakosodott beosztottai. Az országos címlistát kéne mielőbb napra késszé s a hatóságoknak hozzáférhetővé tenni, s akkor talán nem a 18 éve meghaltaknak küldenék ki a levelet, az élőknek meg a mostani címükre írnának ahelyett, hogy a sokadik visszaküldött levél után is ugyanott értesítenék őket arról, hogy nem találják őket ugyanott, ahonnan már rég elköltöztek!

Szóljon hozzá!