ZETApress

hírportál

Csapra fel az Aquabárban

AquabárHamarosan kiderül, melyik Magyarország legfinomabb csapvize. A Csapra fel! kampány félidejéhez érkezett és eddig több mint kétezren kóstolták meg az öt állami regionális víziközmű-szolgáltató csapvízét és adták le szavazatukat az általuk legjobb ízűnek tartott folyadékra ? tudatta Árgyellán Edina.

A Magyarország kedvencének választott csapvíz palackjára pedig olyan címke kerül, amit országos pályázat keretében középiskolás diákok tervezhetnek majd. A Csapra fel! kampány december 2-án kedden indult és célja a tudatos vízfogyasztással összefüggő szemléletformálás. A verseny december 22-én hétfőig tart. A Csapra Fel! nevet viselő kampány része az I. Országos Csapvíz-kóstoló Verseny, amelynek keretében a budapesti Árkád Bevásárlóközpontban működő Aquabárban az öt állami regionális vízi-közműszolgáltató (Dunántúli Regionális Vízmű Zrt, Duna-menti Regionális Vízmű Zrt, Észak-dunántúli Vízmű Zrt, Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. és Tisza-menti Regionális Vízművek Zrt.) vízbázisaiból kiválasztott 15-féle vizet kóstolhatjuk meg.

Az Árkád Bevásárlóközpontban már több mint kétezren kóstolták meg az öt állami regionális vízi-közműszolgáltató vizeit és a szervezők még mindig várják az érdeklődőket. Jómagam a december 2-i sajtótájékoztatón az ÉRV Szilvásvárad Szalajka-völgyi csapvizét kóstoltam, s ha előbb tudom, hogy ez ilyen finom, sosem szoktam volna rá a borra! Koszorús László Gáspár államtitkár-helyettes a DMRV pilisBOROSjenői csapvizét kóstolta. Lehet, hogy a nevében lévő BOR miatt esett rá a választás? ? Ezt akkor sajnos elfelejtettem tőle megkérdezni. A verseny december 22-én hétfőig tart, mikor is kiderül, melyik Magyarország legfinomabb csapvize. Az esemény kiemelt célcsoportját képező diákok pedig egy országos pályázat keretében tervezhetik meg a nyertes víz palackjának címkéjét, amit idekattintva tölthetnek fel a pályázók.

Miért fontos télen is a vízfogyasztás?

Mi magyarok abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a napi folyadékbevitelt bárhol tudjuk biztosítani, hiszen a friss, tiszta és egészséges csapvíz az ország minden részén rendelkezésre áll. Bár egyre elterjedtebb az egészséges életmód fontossága és a tudatosságra törekvés, mégis mintha sokszor elfelejtenénk, hogy az egyik legegészségesebb folyadék mindennap elérhető mindannyiunk számára. Ez pedig nem más, mint a csapvíz! Nem szabad elfeledkezni a megfelelő folyadékpótlásról a téli időszakban sem. Egy átlagos felnőtt napi ajánlott folyadékbevitele 2-2,5 liter, mely az egyén környezete és aktivitása függvényében változhat. Aki megfelelő mennyiségű vizet fogyaszt, energikusabbá válik és jelentősen megnő a koncentrációs képessége is. Az ivóvíz a folyadékpótlás legtisztább forrása, ezt tudja legoptimálisabban és leggyorsabban hasznosítani a szervezet. Nincs felesleges kalóriatartalma, nem tartalmaz hozzáadott anyagokat és cukrokat.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megvan a legfinomabb csapvizünk | ZETApress

Szóljon hozzá!