ZETApress

hírportál

Informatikai fejlesztések

Professzionális üzemeltetési környezet alakul ki a KEKKH-ben ? tudtuk meg Arató Dávid elnökhelyettestől a ma reggeli sajtótájékoztatón a Balázs Béla utcai telephely I. emeleti tárgyalójában. A projekt 2014. december 31-én zárul.

Hamarosan lezárul az Európai Unió támogatásával megvalósuló informatikai fejlesztés a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában. A megújuló közigazgatás kiemelt feladata többek között a hatékonyságának növelése, a szolgáltatások minőségének javítása, amely célok megvalósulását A KEKKH informatikai infrastruktúrájának fejlesztése elnevezésű projekt is támogatja. A fejlesztés keretében a hardver és szoftver beszerzések költséghatékonyan és fenntartható módon növelik a közigazgatási munka hatékonyságát.

A hivatal Róna utcai és Balázs Béla utcai telephelye közötti kapcsolat sávszélességét 1 Gbps-ról 10 Gbps-ra növelték. Az új hálózati infrastruktúra már biztosítani tudja a csatlakozást a Nemzeti Távközlési Gerinchálózathoz. Arató szerint a KEKKH infrastruktúrája rendkívül heterogén, és ezt nem is tudják megszüntetni, ám a meglévő rendszerek egy része esetében terveztek olyan lépéseket, melyekkel professzionálisabb módon, nagyobb üzembiztonsággal lesz képes ellátni feladatát a hivatal.

Jelen fejlesztés törekvése a KEKKH számítógépes szolgáltató, valamint hálózati kapacitásának (számítási kapacitás, tárhely, sávszélesség) fejlesztése, a szükséges szoftver eszközök és kapcsolódó szolgáltatások biztosítása. A projekt támogatja a Hivatalt a hatékonyabb és megbízhatóbb működésben, részben biztosítja az erőforrásokat a többlet feladatai számára. Így a KEKKH standardizált, magas biztonsági szinttel rendelkező, korszerű informatikai kiszolgálást tesz lehetővé a funkcionális, és szakfeladatok ellátásához. A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg (100%-os uniós finanszírozással), melynek támogatási keretösszege egymilliárd forint.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Milliárdos projektzárás | ZETApress

Szóljon hozzá!