ZETApress

hírportál

A messze látó tudomány

Lovász László elnök, MTAKérdések, válaszok, eredmények és élmények hónapja lesz a november az MTA-n. Űrcsillagászat, genetika, vizuális informatika és agykutatás is szerepel az országszerte több mint kétszáz rendezvényt kínáló Magyar Tudomány Ünnepe (MTÜ) programjában ? derült ki a mai sajtótájékoztatón.

A Magyar Tudományos Akadémia 11 éve elindított és idén Messze látó tudomány alcímet viselő rendezvénysorozata elsősorban a jövőnket alakító technológiák és tudományos kutatások számára kínál bemutatkozási lehetőséget a november 3-át követő négy hét során. Az MTA Székházában öt kiemelt eseményt, kutatóintézeteiben, valamint egyéb helyszíneken számos konferenciát és előadást kínáló Magyar Tudomány Ünnepe most megnyílt digitális felületén az érdeklődők áttekinthetik a programokat, és megtervezhetik részvételüket.

Nyitóelőadás

Miként válik a kisgyermek érzékennyé anyanyelvének hangjaira? Miben más és miben azonos a zenei kifejezőkészség és a beszéd fejlődése? Hatnak-e ezek egymásra, s ha igen, milyen módon? Miként befolyásolja a megismerő folyamatok és az agy fejlődését a beszédet és a zenét közvetítő emberi környezet? Ezekre a kérdésekre is választ kínál a programsorozat november 3-i A hangok hatalma ? a kognitív fejlődés és az újrahangolt agy című nyitóelőadásában Csépe Valéria akadémikus. Helyszín: MTA Székház, Díszterem. Az MTÜ további programjairól részletes tájékoztató idekattintva olvasható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Tudomány az MTA-n | ZETApress

Szóljon hozzá!