ZETApress

hírportál

Léptesse vissza a FIDESZ Tiba Istvánt!

A Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ítélete megerősítette a területi választási bizottság korábbi döntését, miszerint Balmazújváros több választókerületében szavazatok vásárlásával nyert a FIDESZ október elsején. Dr. Oláh Lajos, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke felszólítja Kósa Lajost, a FIDESZ megyei elnökét, hogy Budapesten, a Kossuth téren tartott beszédében kérjen bocsánatot pártja nevében. Egyben haladéktalanul léptesse vissza Tiba Istvánt, a FIDESZ polgármesterjelöltjét, amennyiben ő nem lép vissza magától, tudtuk meg az MSZP Sajtóirodájától.

Kibújt a szög a zsákból: a FIDESZ a választási győzelemért a törvénytelenségtől sem riad vissza. A tanúmeghallgatások nyomán két balmazújvárosi választókerületben egyértelműen bebizonyosodott, hogy a FIDESZ-re leadott szavazatokért cserébe használt ruhát adtak. Az is kiderült, hogy a kampánycsend idején a roma nemzetiségű lakosságnak adott ajándékok is a szavazatvásárlást szolgálták. Két választókerületben összesen 2800 szavazatot érvénytelenítettek. Mint ismeretes, Gál István, az SZDSZ és az MSZP balmazújvárosi polgármesterjelöltje alig 167 szavazattal maradt alul október elsején, folytatódik a közlemény.

Dr. Oláh Lajos felszólítja Kósa Lajost, hogy győzze meg Tiba Istvánt, hogy önként és haladéktalanul lépjen vissza a szavazás megismétlése előtt. Az október elsején született eredményt a napvilágra került csalások ugyanis teljes egészében hiteltelenné tették.

Szóljon hozzá!