ZETApress

hírportál

Médiaparlament a Benczúr Hotelban

Szombaton délelőtt a Benczúr Hotelban gyűlnek össze azok az újságírók, akik együtt akarnak gondolkodni a média jövőjéről. A programot és az előadók névsorát honlapjukról olvashatjuk el. Ha regisztrálunk, nevünk máris megjelenik a résztvevők névsorában.

Együtt gondolkodni, a jövőről beszélgetni a sportújságíróknak is ajánlatos. A hételejei tápiószentmártoni közgyűlésen a vezetőség az utóbbi hetek állandó támadásai miatt lemondott, s a január 13-ai tisztújításig ügyvezetőként működik. A korábbi években a félezer fős tagságnak általában a 15-20 százaléka vett részt az októberi összejövetelen, most viszont nem az elnök emberei voltak többségben a szavazáson.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) a kilencvenes évek közepén önállósult, korábban a MÚOSZ szakosztályaként működött. Feladata a decemberi Év Sportolója ? Sportcsillagok Gálája megszervezése. Emellett július elején a Sportújságírók Világnapját szervezik. A mostani támadók szerint mást amúgy sem végeznek, ezért feleslegesen, csak gittegyletként működnek.

Az októberi három napos összejövetelt először 1997-ben a hortobágyi Eponafaluban, majd ’98-tól Tápiószentmártonban, a Kocsi tanyán, a későbbi Kincsem parkban szervezik. A vendéglátó-ipari egységekkel való kapcsolattartásra egyébként is nagy hangsúlyt fektetnek. Nyáron alakult meg a sportújságíró-kávéház hálózatuk, melyhez több tucat vendéglő csatlakozott vidéken és a fővárosban. Lényege, hogy a náluk vendégeskedő sportújságírók és vendégeik harmincszázalékos kedvezményt kapnak az árból.

Januárig lehet kandidálni a tisztségekre és elgondolkodni a folytatásról. Lehet olyan verzió is, hogy visszatérnek a Magyar Újságíró Szövetségbe ? vagy néhányan a Magyar Újságírók Közösségébe ? és újra szakosztályként működnek tovább. Ez az újságíróknak is olcsóbb lenne, mert megszűnne az MSÚSZ-tagdíj.

Szóljon hozzá!