ZETApress

hírportál

Magyarok Bösztörpusztán

Plakát MOGYAz ország legnagyobb szabadtéri rendezvényét szervezi meg társadalmi összefogásból a Magyarok Szövetsége augusztus 21-22-23-án. A Magyarok Országos Gyűlése lehetőséget ad minden magyarnak, hogy megélhesse: létezik egység, testvériség és egyetértés a Kárpát-medencében.

A nagyszabású találkozón bemutatják az első valódi civil ország-programot, amely a magyar társadalom széles tömegei által támogatott megoldásokat tesz le a nagyközönség elé. A szervezők reggeltől estig tartó folyamatos műsort kínálnak három színpadon, ahol a versmondóktól a népdalénekeseken át rock-zenekarok is fellépnek, de lesz táncház, íjászat, lovas- és baranta-bemutató is, valamint az érdeklődők bepillanthatnak a kézművesség és a népi mesterségek rejtelmeibe is.

A Magyarok Szövetsége az ország valaha volt legnagyobb szabadtéri társadalmi, kulturális, hagyományőrző találkozóját és magyartermék-vásárát rendezi meg társadalmi összefogásból ? több száz civil szervezettel közösen ? idén augusztus 21-22-23-a között Kunszentmiklós?Bösztörpusztán. A helyszínről itt is tájékozódhat.

A látogatókat számos program, látványosság várja a három nap alatt. A Nemzeti Érdek Program bemutatóján hat óriás sátorban ismertetik a Szövetség nemzetstratégiáját és 13 tagozatának programját, többek között a kétkamarás parlament, az új választási rendszer és a civilek képviseletének koncepcióját, valamint a jelenkor számos társadalmi-gazdasági gondjai megoldásának azon változatait, amelyek a nemzeti érdek elsődlegességét tekinti alapvetőnek.

A Gyógyítsuk meg Magyarországot címet viselő program keretén belül több száz természetgyógyász, orvos, csontkovács segít a rászorulóknak, de lesznek kézműves foglalkozások is 200 kézműves segítségével. Megtartják ezer őstermelő és kézműves országos vásárát, a Magyar Találmányok Házában bemutatják a legfrissebb magyar találmányokat az elektromos autótól a hordozható repülőgépig.

A Pusztaegyetemen 77 neves magyar tudós és közéleti személyiség előadását hallgathatják meg az érdeklődők. A Nemzeti Irodalmi Találkozón nemzeti könyvkiadók neves íróival, költőivel találkozhat a nagyérdemű. A Nemzeti Filmszemlén kiosztják a Szilaj Csikó Díjat, s válogatást mutatnak be az elmúlt évek legjobb magyar filmjeiből. A zenei koncerteken többek között fellép az Ismerős Arcok, a Dobogókő, a Szilaj dobkör és a Vágtázó Csodaszarvas együttes, s a soha meg nem szólalók, ám szerepelni vágyók is szóhoz juthatnak a Mondja ki az igazát hordószónoklatok révén.

Megszervezik továbbá a kárpát-medencei táncegyüttesek találkozóját, a harcos magyarok harcművészeti bemutatóját, több tízezer magyar történelmi, települési és nemzetzászló találkozóját. Felvonul a Magyar Nemzeti Lovas Díszalegység több száz lovassal, de lesz lófuttatás és lóvásár is.

Program MOGYS hogy ne csak a szellem, de az ízek birodalmába is eljuthassanak a résztvevők, a Főzzük ki együtt magyar ízek találkozóján ötezer liter össz-kapacitású bográcsokban főznek majd az asszonyok és a szakácsok, s kisütik az Ország Kenyerét is.

A felszabadult, kötetlen kikapcsolódás mellett a magyar?magyar találkozó ideális lesz mindazok számára, akik újra szeretnék átélni a nemzet közösségteremtő erejét, akiknek fontosak a hagyományaink, kultúránk, történelmünk mélyebb megismerése, és akiknek fontos a nemzet jövője.

A civil összefogással létrejött szövetséghez tavalyi megalakulása óta mintegy 1300 településről több mint 600 helyi szervezet született százezres tagsággal. Ebben az évben a Szövetség települési csoportjai 1200 rendezvényt szerveztek lakossági fórumok, gazdatalálkozók, vásárok formájában. Egy-egy úgynevezett megyenapon átlagosan mintegy tízezer ember mozdult meg, s egy-egy megyebokor-nap alkalmával három megye küldöttei találkoztak egymással.

A Kárpát-medence és a nyugati magyarság felé is nyitó szervezet minden állami és európai uniós támogatás nélkül szervezi találkozóit. A Magyarok Szövetsége támogatója az a százezer ember és az a tízezer aktív tag, aki önként vállalt munkával szervezi meg a magyarok legnagyobb találkozóját, amelyre több százezer embert várunk ? hangsúlyozta Vukics Ferenc, a Magyarok Szövetségének elnöke.

A Magyarok Szövetsége

A Magyarok Szövetsége népi kezdeményezés, és népmozgalom kíván maradni a jövőben is. Célja, hogy felderítse hazánk állapotát, meghatározza a nemzet jövője szempontjából legfontosabb lépéseket, munkacsoportokat hozzon létre ezek kidolgozására, valamint új alapokra helyezett népképviseleti és információs rendszert állítson fel. Mindezek eredményeként megszervezi Magyarország lakóinak, a magyar nemzetnek az önvédelmét. A folyamat elindítása céljából hívta össze augusztus 21-22-23-ára az országos gyűlést, ahol az ország népe rendelkezhet saját sorsáról.

Az MSZ olyan ország létrehozásán munkálkodik, ahol, félelmek nélkül, szabadon élhetünk, ahol van erkölcs, ahol a közösség érdekei érvényesülnek kevesek magánérdekei helyett, ahol az élet és az azt hordozó család a fő érték, és ahol kiszámítható a jövő.

Olyan ország kell, ahol a nemzet tagjait nem alázzák meg magyarságuk, kultúrájuk miatt, hanem tér nyílik saját személyes megélhetésükhöz, fejlődésükhöz. Olyan ország kell, ahol nem egymás kifosztása a gazdasági cél, ahol megrokkanás nélkül meg lehet élni a munka béréből, ahol a szellem szabadon fejlődhet, s ahol egyenlő esélyekkel indulhat mindenki a boldogulás felé.

Ezt az országot a jövőbe, a saját tevékenységünk eredményébe vetett hit, a közös cselekvés sikerének reménye és az együttműködésben megnyilvánuló szeretet teremtheti meg. Az új rendszert a teremtés szabályai szerint kell működtetni. Minden mindennel összefügg, így a természettel összhangban, a tájat építve, az erőforrásokat használva, de nem kihasználva, az emberi kapcsolatokban az egyenlőség és a szeretet morális parancsainak érvényesítésével kell újjáépítenünk gazdasági, természeti és társadalmi életterünket.

Igazi magyar boltokra, de még inkább piacokra van szükség, ahol a helyi termelők és feldolgozók kínálják a portékát ? ekkor az ipar termékei is elindulhatnak felfelé, először a kézművesség, majd a gépek, aztán a mezőgazdák, a kisvállalkozók, majd a közepesek, és így tovább. Ezért a Magyarok Szövetségének célja, hogy minél több helyen megszervezze a Magyarok Piacát és Vásárát, az egymást segítő helyi és területi közösségeket és a valódi népképviseletet.

Szóljon hozzá!