ZETApress

hírportál

Megújult a Népkert

Népkert RákosmenteBudapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata nagy hangsúlyt helyez a kertvárosias jelleg erősítésére, az egészséges, sportos életmód népszerűsítésére ? tudtuk meg a Népkertben, a tegnap délelőtti projektzáró rendezvényen.

A KMOP-5.1.1/C-09-2f-2011-0002 kódszámú Szociális célú városrehabilitáció Rákosmentén című európai uniós pályázat keretében a napokban befejeződött a kerület legnagyobb közparkjának, a Népkertnek újjáépítése, amely 208,2 millió forintból valósult meg, 31,2 milliós önkormányzati önerő és 177 millió forint összegű uniós támogatás segítségével.

Tegnap Riz Levente, Rákosmente polgármestere és Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára ünnepélyes keretek között adták át a beruházást a kerület lakóinak. ? Arra törekszünk, hogy modern kertvárost építsünk Rákosmentén, ahol a nagyváros korszerű szolgáltatásai, jó infrastruktúrája mellett megőrizzük békés, családias, zöldövezeti értékeinket, erősítsük a sportra, mozgásra épülő egészséges életmód elérésének lehetőségeit ? mondta.

A kerületvezető kifejtette, hogy a városrész szívében sportközpontot, rekreációs- és szabadidőzónát hoznak létre, ennek keretében már korábban elkészült a 3,6 kilométer hosszú Rákos-patak menti kerékpárút és gyalogos sétány. A patak mellett nemrég kültéri fitnesz-eszközöket is telepítettek, ezzel egyedülálló ún. street-workout rekreációs tornapálya jött létre.

A folyamat újabb állomása a Népkert újjáépítése, ahol uniós források segítségével 208 millió forintos fejlesztést hajtottak végre. Ezzel párhuzamosan az önkormányzat a szomszédos területen elindította egy sport- és rendezvénycsarnok tervezési munkáit, a megvalósítás érdekében állami és uniós forrásokra pályáznak ? ismertette Riz Levente, hozzátéve: e létesítmény lesz a központi eleme a sport- és rekreációs zónának.

A Népkert rekonstrukciójának részeként a természetes környezet megújítása mellett térkőburkolatos sétány, korszerű közvilágítás épült ki, elkészült egy új többgenerációs játszótér, egy sportpálya és egy modern BMX- és gördeszka-park. Elhelyeztek több mint 80 darab új eszközt: padokat, hulladékgyűjtőket, információs táblákat, kerékpártárolókat, ivókutakat, kerti csapokat. A biztonságról térfigyelő kamerarendszer és parkőr fog gondoskodni.

Az ünnepélyes keretek között átadott Népkert része annak a több mint 2,6 milliárd forintértékben megvalósult beruházási programnak, amely Rákosmente városmagjának dinamikus fejlesztését célozza. A 2010-11 folyamán újjáépített városközpont után végre a kerület legnagyobb közparkja is méltó állapotban várja a kikapcsolódásra vágyókat, kicsiket és nagyokat egyaránt. Az innovációnak, a számos új funkciónak köszönhetően a közpark nagy népszerűségnek örvend, a családok közkedvelt pihenőhelye lett.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Taxihúzás Rákosmentén | ZETApress

Szóljon hozzá!