ZETApress

hírportál

Munkáspárt és Szent Jobb

Thürmer?Cser-Palkovics találkozó és munkáspárti megemlékezés volt ma Székesfehérváron. Fogadjuk be és hasznosítsuk mások értékeit! ? vonták le a következtetést. Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke látogatást tett Székesfehérváron. A városi önkormányzatban Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere tájékoztatta a város életéről.

A Munkáspárt elnöke gratulálunk a Székesfehérvári Királyi Napok megrendezéséhez. A Szent Jobb visszatérése a városba méltóságteljes esemény volt nem csupán az itt élőknek, de országunk minden ünneplő polgárának is. Székesfehérvár az elmúlt évtizedekben Magyarország egyik meghatározó városává nőtte ki magát. Kívánjuk a város minden lakosának, hogy tisztességgel boldogulhassanak a jövőben is, legyen mindenkinek munkája, megélhetést biztosító jövedelme, kiszámítható jövője ? tudatta a Munkáspárt Sajtóiroda.

Az első magyar király szobránál került sor a Munkáspárt ünnepségére. Thürmer Gyula ünnepi beszédében kiemelte, hogy István államot, országot teremtett a magyarságnak, és azt mondta: nem kell kalandozni Európában, nem kell a boldogulásunkat más országokban keresni, nekünk itt van a munkánk, az életünk, a boldogulásunk. Ma a munkanélküliség a magyar társadalom legnagyobb gondja. Megoldás van! Munkát kell adni mindenkinek! Az állam biztosítsa az első munkahelyhez való jogot! A fiatal ne munkanélküliként kezdje az életét, hanem teljes értékű dolgozó emberként! Az ország fejlesztését meg kell tervezni. Arra építsünk, amink van, a tehetséges magyar emberekre, a magyar kreativitásra! Indítsunk nagy állami gazdasági programokat! Építsünk fel országszerte évi tízezer új bérlakást! Öt év alatt valósítsuk meg százezer panellakás rekonstrukcióját! Ezzel teremtsünk 60-80 ezer munkahelyet! ? hangsúlyozta Thürmer Gyula.

A világban civilizációs háború folyik, akárcsak Szent István korában. Ebben a civilizációs háborúban mi, európaiak és mi, magyarok egyelőre vesztésre állunk. Az európai civilizáció történelmileg a pénzt emelte a legfőbb értékké. Változtatnunk kell! A mai világ azonban sokszínű, sok féle kultúra, sok féle civilizáció küzd egymással. Azok a civilizációk a sikeresebbek, amelyek nyitottak, amelyek képesek mások értékeit befogadni. Nem állíthatunk hitbeli és világnézeti sorompókat. Meg kell tanulnunk nyitottnak lenni, más értékeket is befogadni, és azokat saját magunk javára hasznosítani ? emelte ki Thürmer Gyula.

Szóljon hozzá!