ZETApress

hírportál

A forradalom fogságában

forradalom_fogsagA 2010. évi kormányváltás senkit sem ért váratlanul. Egy év kormányzás után azonban mégis úgy tűnik, hogy Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP pártszövetség valójában nem készült fel a kormányzásra. Saját érdekeiket tekintve sikeresek ugyan az uralmi rendszerek kisajátításában, egyes szakpolitikai területeken előremutató kezdeményezéseik vannak, de meglepően gyengék a kormányzati végrehajtás mindennapjaiban.

A gazdaságpolitikai mozgástér növelésének kísérlete korai kudarcot vallott, és ettől kezdve adó- és társadalompolitikai tévedésektől terhelt kényszerpályán mozgott a kormány az elmúlt 12 hónapban. A harmadik magyar köztársaság politikai válságára adott alkotmányozó ál-megoldás úgy rombolja polgári demokráciánk inkább megerősítésre szoruló hagyományait, hogy közben nem mutat sem társadalmilag, sem politikailag fenntartható közös, nemzeti kiutat.

A József Attila Alapítvány első kormányértékelő tanulmánykötete szakmai szemmel tekinti át az elmúlt egy év kormányzati munkáját, és a szakértő szerzők elemzései alapján keres magyarázatot arra, hogy miként vált önmaga sosem volt forradalmának foglyává a második Orbán-kormány. A második Orbán-kormány első évéről szóló A forradalom fogságában című tanulmánykötetet Csepeli György és Lengyel László mutatta be.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kisiklott forradalom | ZETApress

Szóljon hozzá!