ZETApress

hírportál

Sokszínű Európa

Hagyományteremtő céllal indította útjára a Hegyvidék Bevásárlóközpont Sokszínű Európa elnevezésű rendezvénysorozatát, amelynek első vendége mától Csehország. A Központ így kívánta megünnepelni, hogy Magyarország 9 évvel ezelőtt 9 másik országgal együtt ? köztük Csehországgal ? csatlakozott az Európai Unióhoz.

A kétnapos rendezvényen a prémium cseh termékek forgalmazói mellett kitelepültek az Európai Bizottság magyarországi képviselete, az Európai Unió partnerirodái. A központ bérlői is csatlakoztak a kezdeményezéshez. A 9-es szám jegyében a boltok speciális akciókkal, és különleges kínálattal várták a vásárlókat.

Mi minden olyan lehetőségnek örülünk, ahol megmutathatjuk Csehország egyedi értékeit, erősíthetjük egyébként is jó kapcsolatunkat Magyarországgal, a magyar néppel. Ez egy olyan rendezvény, ahová örömmel jöttünk, nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk ? fogalmazott Helena Bambasova, Csehország magyarországi nagykövete a Cseh Napok ünnepélyes megnyitóján.

Cseh Napok a Hegyvidék Bevásárlóközpontban

Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere is méltatta a kezdeményezést, mint mondta, örül, hogy a bevásárlóközpont ilyen aktív, egyedi programokkal színesíti a kerület életét. Elmondta, hogy a XII. kerület számára nagyon fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljon Csehország magyarországi képviseletével.

Ékes Ilona országgyűlési képviselő a tájékoztatás, a tájékozottság fontosságát hangsúlyozta ? Örülök, hogy az Európai Bizottság, az Európai Unió partnerirodái is kitelepültek: Európa Pont, Europe Direct, EURES, Enterprise Europe Network, mert fontos, hogy a magyar lakosság naprakész tájékoztatást kapjon az Unió kínálta lehetőségekről, tudja, hogy hova-kihez fordulhat, ha vállalkozásfejlesztéssel, munkavállalással, szakmai programmal kapcsolatos kérdése van, és tudjanak is élni a lehetőségekkel ? mondta a honanya.

Balassa László, a Hegyvidék Bevásárlóközpont igazgatója a megnyitón elmondta, hogy bevásárlóközpontjuk a XII. kerület prémium minőségű, gasztronómiai különlegességeket és egyedi divatmárkákat kínáló családias központja, ami szívesen ad otthont az igényes közönségnek szóló programoknak. ? A rendezvény előkészítésénél a Cseh Kereskedelmi és Ipari Minisztérium Kereskedelmi kirendeltségében egy olyan partnerre találtunk, akik lelkesen mozgósították azokat a vállalkozókat, akik prémium minőségű, jellegzetesen cseh termékeket forgalmaznak itt Magyarországon ? fogalmazott Balassa László. Így sikerült a kiállítók közé bevonni: a világhírű Bohemia Kristályt, a klasszikus Marlenkat, kicsik és nagyok kedvencét a Kisvakondot, és természetesen a palettáról nem hiányzik a sör, a sörből készült minőségi kozmetikumok, a sajtkülönlegességek, és egyéb cseh finomságok mint például a Nowafood egészséges, prémium minőségű jégkrémjei.

A központ a kicsikre is gondolt, az ő szórakoztatásukról a Piréz Gyerekműhely gondoskodik olyan izgalmas programokkal mint például a Gastro Junior, a kölyöktánc, vagy a capoeira. A kétnapos rendezvényre a belépés ingyenes, holnap estig minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Hegyvidék Központ

Az októberben megnyílt bevásárlóközpont már most nagy népszerűségnek örvend a látogatók körében. Különösen kedvelt a gasztrokínálat, mivel itt egy helyen megtalálható Gál Józsi, az ország legjobb hentese, a Vörös Homár prémium halkereskedés, a Delizia Gourmet delikát és biobolt, a Bortársaság, a La Praline, az ország legjobb macaronjának készítője, a Szervusz Bisztró, prémium csokoládék a Swiss Selection és a Szamos jóvoltából és még sok-sok más. A sokrétű szolgáltatás- és gasztrokínálat mellett a Hegyvidék Központban máshol nem elérhető divatmárkák is megtalálhatóak, úgymint például a Stefanel, Emanuel Berg, Olsen, Liu Jo cipő, vagy a Jacadi.

Szóljon hozzá!