ZETApress

hírportál

Bringás reggelik Pest-Budán

BAM BringásreggeliA Magyar Kerékpárosklub szeretettel várja a bringásokat a Bam! bringás reggelire május 9-én, csütörtökön! A Magyar Kerékpárosklub idén már 26 helyszínen várja bringás reggelivel a kerékpárral munkába tekerőket a Bam! Bringázz a munkába! kampány keretében ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány a Magyar Kerékpárosklub szervezésében valósul meg a Kerékpáros Magyarország Program keretében, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint a kampány kezdeményezője és a védjegyoltalom jogosultja hozzájárulásával. A Központi helyszín a Batthyány tér 6:30 és 9 óra között lesz, ahol Dr. Völner Pál, az NFM infrastruktúráért felelős államtitkára 7:30 és 8 óra között oszt reggelit. 8 órától Dr. Biczó Imre, a Nemzeti Környezetügyi Intézet (NEKI) főigazgatója folytatja a bringás reggeli osztását. Király Júlia Bam! nagykövet, az MNB volt alelnöke is segíti a munkát.

A bringás reggeli a Bam! Bringázz a munkába! kampány egyik legnépszerűbb eseménye. A 4 évvel ezelőtt egy nyilvános szabadtéri helyszínen kezdődött reggel-osztás szokása immár hagyománnyá vált: az alkalmak során fokozatosan mind több helyszín csatlakozott a főhelyszín mellé, ezért idén egyidőben 13 budapesti és 13 vidéki helyszínen várják a kerékpárral reggel munkába indulókat. Az eseményt általában a Kerékpárosklub helyi területi szervezetének aktivistái szervezik, de az utóbbi néhány alkalommal néhány önkormányzat, intézmény, cég is becsatlakozott, akik mind anyagilag, mind szervezéssel, koordinációval hozzájárultak a reggeli létrejöttéhez.

Sok Bam!-ban résztvevő cég is szervez bringás reggelit saját alkalmazottainak, ezáltal motiválva a munkavállalókat a reggeli bringás érkezésre. A menün szereplő péksüteményeket általában helyi pékségek adják kedvező áron, az üdítőitalokat szponzorok segítségével osztják. Több helyszínhez becsatlakoznak közeli kávézók is, forró kávét kínálva. A 2010 szeptemberében ?akkreditált? Bam! nagykövetek is rendszeresen segítenek a munkában: sok helyszínen ők állnak a pult mögött és kínálják a friss péksüteményeket és italokat (Bam! Nagykövetek: Németh Juci, Ónodi Eszter, Hajós András, Scherer Péter, Király Júlia, Hegedűs D. Géza, Péterfy Bori, Tilla, Novák Péter)

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampányról

A Magyar Kerékpárosklub a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium partnereként idén immár hatodik éve szervezi legnépszerűbb kerékpáros kampányát, a Bringázz a munkába! (Bam!) kampányt. A játék során a résztvevők egy online naptárban gyűjtik letekert kilométereiket, és ha április 22 és május 25. között legalább 8 alkalommal kerékpárral mennek munkahelyükre (vagy bárhová a városban), a kampány végén díjakat nyerhetnek, többek között repülőjegyet Amszterdamba, a kerékpározás egyik európai fővárosába. Az idei tavaszi kampány fő üzenete: Éld újra gyermekkori bringázás örömét!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bam! Bringás mega-reggeli | ZETApress

Szóljon hozzá!