ZETApress

hírportál

Virtuálisért igazi fát!

wwf_faTervezz egy virtuális fát, mi ültetünk egy igazit! A Million Trees Project nevű magyar kezdeményezésnek köszönhetően most minden lelkes természetvédő, személyiségének megfelelő fát tervezhet a Million Trees Project weboldalán ? tudtuk meg Molnár-Baji Évától.

Minden, a weboldalon tervezett fa után a WWF Magyarország elültet egy valódi fát Budakeszi kertvárosi részén, Nagyszénászugon. Ez egy védett Natura 2000-es terület, mely a festői Csiki-hegyek lábánál terül el. Szivárványszín erdőt, rózsaszín fenyők között bicikliző kék medvebocsot vagy fűben ülő zöld szárnyú baglyot a valóságban ritkán látni. A Million Trees kezdeményezésnek köszönhetően azonban most lehetőség nyílik minden természetbarát számára, hogy elengedje fantáziáját, és egyéniségéhez illő fát tervezzen magának.

A weboldalon a Tervezz fát-gombra kattintva mindenki kiválaszthatja a neki megfelelő faformát illetve színt, majd különböző állatokkal, gyümölcsökkel és egyéb elemekkel színezheti saját fáját. Ezer forint online befizetése után az egyedi alkotás azonnal megoszthatóvá válik a Facebookon és a nagyobb közösségi oldalakon, hogy a kezdeményezés a tervezők segítségével valódi természetvédelmi mozgalommá válhasson! A WWF Magyarország ugyanis minden egyedileg megtervezett fa után a valóságban is elültet egy őshonos facsemetét Nagyszénászugon, a fokozottan védett Csíki-hegyek lábánál elterülő Natura 2000-es erdőterületen. Így járulhat hozzá minden kreatív környezetbarát a területen folyó élőhely-helyreállításhoz.

Az alapítvány több mint 20 éve dolgozik Magyarországon az erdők megóvásáért. A szervezet Erdővédelmi Programjának célja a természetközeli erdőgazdálkodás támogatása mellett az, hogy hazánkban egyre több, nagy kiterjedésű erdőterületen őrizzük meg vagy állítsuk vissza a természetes vegetációt, így óvva őshonos állat- és növényfajainkat. A MillionTrees csapata ehhez a törekvéshez nyújt segítséget az oldal közösségi média-fókuszú szemléletével és játékos grafikai elemeivel. A kezdeményezés főtámogatói az allegroup.hu Kft. és a PayU Hungary Kft.

Szóljon hozzá!