ZETApress

hírportál

Gyertyafénnyel Földünkért!

Ünnepeld gyertyafényben az idei WWF Föld Óráját, és mi kiöntjük Az Ország Legnagyobb Gyertyáját! Hamarosan ismét itt a globális összefogás, a WWF Föld Órája napja! Március 23-án, szombaton a világ legnagyobb civil akciója során emberek milliárdjai mutatnak majd példát a környezettudatosság jegyében ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón, a WestEnd City Centerben.

A WWF Magyarország idén gyertyafényben ünnepel, és gyertyagyűjtési akciót szervez, hogy a Coca-Cola Magyarország, a WestEnd City Center, a The Prime Management és az Allianz Hungária Zrt. támogatásával megvalósuló lekapcsoló eseményre kiönthesse Az Ország Legnagyobb Gyertyáját, egy közel 5 méter magas viaszóriást. A WWF a tavalyitól egy héttel korábban, március 23-án már 7. alkalommal szervezi meg a világ legnagyobb környezetvédelmi akcióját, a Föld Óráját, amikor egy órára ismét sötétségbe borul Földünk.

A globális kezdeményezés során 20 óra 30 perckor környezettudatos emberek milliárdjai, vállalatok, intézmények és önkormányzatok ezrei kapcsolják le a világítást, hogy felhívják a figyelmet a globális éghajlatváltozás és a túlzott energiafogyasztás problémájára. A Földnek szentelt 60 perc célja ugyanis nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.

A környezettudatosság erősödését jelzi, hogy 2012-ben minden eddigi rekordot megdöntött az akcióban résztvevők száma: az összes kontinens 150 országa, 6525 város, valamint kétmilliárd ember fogott össze, és fejezte ki csatlakozásával bolygónk iránti elkötelezettségét. Hazánkban is minden idők legsikeresebb Föld Órája akcióját ünnepeltük: 93 magyar település, 467 vállalat és intézmény, valamint közel kilencezer magánszemély mutatott példát a környezettudatosság jegyében és regisztrált a Földórája.hu weboldalon ? összegezte a tavalyi sikereket Fáth Ákos, a WWF Magyarország megbízott igazgatója.

A WWF Magyarország idén gyertyafényben ünnepli az összefogást, és március 1-je és 17-e között gyertyagyűjtési akciót hirdet. A régi, már nem kedvelt gyertyákat a szervezet a WestEnd City Centerben elhelyezett gyűjtőszigetekre várja, és a hivatalos lekapcsoló eseményen újraöntve, WWF-es külsőben adja majd vissza. Ha sikerül így ezer gyertyát összegyűjteni, az alapítvány kiönti a 2013-as WWF Föld Órája szimbólumát, Az Ország Legnagyobb Gyertyáját. A március 23-án 19 órakor kezdődő nagyszabású lekapcsoló eseményen Tóth Vera énekesnő, Erőss Zsolt hegymászó, valamint Kovacsics Anikó válogatott kézilabdázó segíti Budapest díszvilágításának lekapcsolását, majd az 5 méter magas viaszóriás meggyújtását a WestEnd Millennium Tetőkertjében.

Regisztrálj idén is a weboldalon, és a fények kialudtával ünnepeljük gyertyafényben a világméretű kezdeményezést! Legyen 2013-ban a gyertya a környezettudatosság és az összefogás szimbóluma! A kampány és a rendezvény támogatói a Coca-Cola Magyarország, a WestEnd City Center, az Allianz Hungária Zrt., a The Prime Management és a Canon Hungária Kft. A kampány kiemelt médiatámogatója a National Geographic magazin, további médiatámogatók az Origo Media Group, az Ozone Network és a Köpönyeg.hu portál.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nyíregyházi Föld Órája | ZETApress

Szóljon hozzá!