ZETApress

hírportál

Laborc visszavonul

Bajnai Gordon miniszterelnök Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója kérésének eleget téve, és a kérés indoklását figyelembe véve, őt érdemei elismerése mellett szeptember elsejei hatállyal felmentette főigazgatói tisztsége alól.

A miniszterelnök köszönettel nyugtázta, hogy a főigazgató szolgálati ideje alatt vezetésével végrehajtott átszervezés sikeres volt, a Nemzetbiztonsági Hivatal a korábbinál korszerűbb és hatékonyabb struktúrával dolgozik, és egy sor feladat megoldásában ? így legutóbb az ún. Magyarok nyilai csoport felfedésében ? a rendőri szervekkel szorosan együttműködve eredményes munkát végzett: tevékenysége elismerésre talált a baráti országok hasonló szolgálatainál is.

A miniszterelnök a szeptember elsejével megüresedő NBH főigazgatói hely betöltésével ? Ficsor Ádámnak, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszternek a javaslatára ? Balajti László dandártábornokot, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat jelenlegi főigazgatóját kívánja megbízni ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Horn Péter hazai B. Braun cégek élén

Július elsejétől nemcsak a B. Braun Avitum Hungary Zrt. vezérigazgatói, hanem a B. Braun Medical Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját is a 39 éves Horn Péter látja el. A B. Braun vállalatcsoport magyarországi leányvállalata több mint húsz éve fontos szereplője a magyarországi egészségügynek, a B. Braun Avitum Hungary Zrt. 18 dialízisközpontból álló hálózatot működtet, a B. Braun Medical Kft. orvosi műszerek, kiegészítő eszközök fejlesztésével, gyártásával és kereskedelmével foglalkozik.

Az új igazgató a B. Braun Avitum Hungary Zrt. alapítása óta vesz részt annak működtetésében, a dialízis-hálózat kiépítésében majd vezetésében. Horn Péter 2006-tól nemcsak a B. Braun Avitum vezérigazgatója, hanem a B. Braun Medical Kft. kereskedelmi és marketingigazgatói pozícióját is betöltötte. A két cég együtt több mint 1300 embernek biztosít munkalehetőséget, és az összesített forgalmuk ebben az évben várhatóan meghaladja a 25 milliárd forintot.

A kinevezéssel kapcsolatban Horn Péter igazgató úr elmondta, hogy a magyarországi B. Braun cégek egy személyben összpontosuló vezetése lehetővé teszi a cégcsoporton belüli szinergiák hasznosításával a partnerek hatékonyabb kiszolgálását és ezen keresztül tovább erősíti a cég pozícióját és a B. Braun márkát a magyarországi piacon ? tudatta sajtószolgálatuk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Ölt az új influenza

Szóljon hozzá!