ZETApress

hírportál

Világváltás a Sajtóházban

December 29-én, szombaton a MÚOSZ Vörösmarty utcai Székházába várnak minden érdeklődőt VilágVÁLTÁS: A fenntarthatóság forrása című társadalmi célú eseménysorozat szervezői ? tudtuk meg A párbeszéd ünnepe címmel meghirdetett év végi karitatív rendezvény sajtótájékoztatóján, ma délelőtt a Sajtóházban.

Mint minden VilágVÁLTÁS esemény, a Párbeszéd ünnepe is a fenntarthatóság forrásaira hívja fel a figyelmet: a közös értékeink megbecsülése, egymás iránti gondoskodásunk és elismerésünk kifejezése fokozott együttműködéshez, az új, közösségi tudat kialakulásához vezet. A Kelet-Nyugat interkulturális találkozóján az egymáshoz vezető utakat keressük, a gondolati és hitrendszerek, hagyományok, kultúrkörök párbeszédét ünnepeljük. Fővédnök: Prof. László Ervin, az egész napos ünnepi konferencia nyitó előadását Őexc. Gauri Shankar Gupta, India magyarországi nagykövete tartja.

A sajtótájékoztatóra Prof. László Ervin filozófus videoüzenetet küldött. Megjelent viszont Dr. Diószegi György Antal történész, filozófus, Reök Miklós nemzetközi kapcsolatok szakértő és Berendi Carmel kommunikáció szakértő, a VilágVÁLTÁS eseménysorozat fő-szervezői. Kingsley L. Dennis író, jövőkutatóval skype-on szerettek volna kapcsolatot teremteni, de a technika ördöge közbeszólt. Mivel jövő szombaton videokonferencián kell részt vennie, ezen addig változtatni kell!

Az Ünnepeljük együtt a párbeszédet (Worldshift for Oneness) esemény szervezői a támogatói jegyekből befolyó összeget a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonai, a Budapest Klub Alapítvány kutatói munkássága és a Jó Szívvel a Gyermekekért, a Betegekért és Rászorulókért Alapítvány támogatására ajánlják fel. Bővebbet honlapjukon olvashatunk. Az eseménysorozat a Magyar Újságírók Szövetségének (MÚOSZ) médiaszakmai és a Civil Rádió médiatámogatásával valósul meg. A reggel 9-től este 9-ig tartó rendezvényt Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész koncertje zárja.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sajtóházi VilágVÁLTÁS | ZETApress

Szóljon hozzá!