ZETApress

hírportál

Megújult a Lukács Fürdő

Az évszázados hagyományokkal rendelkező Lukács Fürdő a nemrég befejezett rekonstrukciónak köszönhetően korszerű, megszépült belső terekkel és új szolgáltatásokkal is várja vendégeit. A múlt csütörtökön átadott Rudas Gyógyfürdő után fővárosunk újabb gyöngyszemmel gazdagodott ? mondta el Tarlós István főpolgármester a délelőtti megnyitón.

A mintegy egymilliárd forint összegű európai uniós támogatással megvalósult beruházás a fürdő szinte minden területét érintette, megújult például a vendégek fogadására szolgáló iszapcsarnok, az uszoda csempés kabinsora, a gyógyudvari háromszintes öltözőépület, a napozóterasz és a fürdő udvara is.

A vendégek szempontjából ennél sokkal fontosabb változás, hogy a Lukács Fürdő mostantól számos olyan szolgáltatást is kínál, melyek fővárosunkban eddig csak korlátozottan vagy egyáltalán nem voltak elérhetőek. Ilyen többek között a Himalája sótéglából épült só-kamra, a Hamam török masszázs, illetve a prémium szolgáltatásként igénybe vehető privát fürdőzés valamelyik díszkád helyiségben, melyhez akár pezsgőt, gyümölcsöket vagy éppen masszőrt is igényelhetnek a vendégek. Az északi kádosztályon tangentor- és hidromasszázs kádakat üzemeltek be, melyekhez egy hagy ományos masszírozó helyiség is kapcsolódik, így nem kell órákat várnia a kettő között annak a betegnek, akinek mindkét kezelést felírta az orvos. A fürdő teljes egészében akadálymentesített lett, így a mozgásukban korlátozottak is gond nélkül igénybe vehetik a szolgáltatásokat.

Az uszodatér végén lévő régi raktár- és személyzeti öltöző részből egy gyönyörű, exkluzív szaunavilágot alakítottak ki, ahol a vendégek részt vehetnek majd akár szauna szeánszokon is. Az aroma gőzkabinban megrendezett programok között, választható lesz csokoládé, méz, sör, jég és még sok másféle tematikájú program, melyek után a vendégek nemcsak vízzel, hanem gyümölcslével, vagy akár jégágyon tálalt szeletelt gyümölcsökkel is olthatják szomjukat.

Az aroma gőzkabinhoz és a szintén ezen a szinten található sókristály-szaunához tartozik egy merülőmedence is, amibe a garantált felfrissülés érdekében jeget adagolnak. A vendégek fűtött római padokon pihenhetik majd ki a szaunaélmény fáradalmait. Ebben a részlegben kapott helyet a tepidárium ? ami tulajdonképpen egy 36 fokos fűtött fekvő padrésszel rendelkező pihenő ? egy mínusz 2 fokos hőmérsékletű jégkunyhó, valamint egy finn és egy infraszauna is. Egy választófal mögött meztelen szauna működik majd, így hagyományos keretek között szaunázni vágyók is megtalálhatják számításukat. A szaunavilág az úszómedencék és a termál részleg felől egyaránt megközelíthető.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Domborművek a Lukácsban | ZETApress

Szóljon hozzá!