ZETApress

hírportál

Árnyékkormány Bajnaival?

Tegnap délután Bajnai Gordon volt kormányfő vezetésével megalakult a Haza és Haladás Egyesület. Az alapítók között van Oszkó Péter és Balázs Péter, a Bajnai-kormány pénzügy- és külügyminisztere, Szigetvári Viktor, aki az MSZP kampányfőnöke volt 2006-ban és 2010-ben, Felcsuti Péter, a Bankszövetség korábbi vezetője, valamint Vörös T. Károly, a Népszabadság egykori főszerkesztője.

Bajnai Gordon, aki 2009 áprilisa és 2010 májusa között vezette a kormányt, október 23-án felszólal az Egymillióan a magyar sajtószabadságért nevű Facebook-csoport, a Milla demonstrációján, várhatóan ott beszél majd a szervezet céljairól és lehetőségeiről. Mégsem a Milla, hanem egy általa létrehozott új egyesület adja majd a volt miniszterelnök politikai visszatérésének bázisát. A Bajnai-stábban szerepet kaphat Urbán László, az első Orbán-kormány pénzügyminiszter-jelöltje, aki koordinátorként vesz részt az előző kormányfő által létrehozott Haza és Haladás Alapítvány gazdaságpolitikai projektjében, de nem alapító tagja a most létrehozott egyesületnek ? derült ki a híradásokból.

Bajnai Gordon leköszönése után létrehozta a szakpolitikai programokat kidolgozó alapítványát, az esetleges későbbi politikai szerepvállalásáról szóló kérdéseket azonban rendre elhárította. Nem tudjuk, hogy mostani segítőiben majdani kormánya tagjait láthatjuk-e, bár ebbe Urbán Lászlót bevonni rossz üzenet a baloldali szavazóknak. Az 1998-as pénzügyminiszter-jelölt azt mondta a megnyert választások után, hogy más a választási program, s megint más a kormányprogram, ezért aztán nem ő, hanem Járai Zsigmond kapta meg a pénzügyi tárcát. Bajnai hívei most könnyen azt hihetik, hogy ők is csak ígérgetni fognak, de kormányra kerülésük után nem akarják betartani vállalásaikat!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Szakítás a múlttal | ZETApress

Szóljon hozzá!