ZETApress

hírportál

Nem tüntet a Munkáspárt

Munkáspárti NEM az október 23-i tüntetésekre. A Munkáspárt nem vesz részt az október 23-án rendezendő tüntetéseken. Sem a kormányt támogató Békemenet Egyesület rendezvényén, sem a Milla és a Szolidaritás által szervezett tüntetésen ? tudatta a Munkáspárt Elnöksége.

A kormánypárti tüntetés a kormány politikáját támogatja, amivel mi nem értünk egyet. A Fidesz-kormány már régen eltért ígéreteitől. A munkanélküliség továbbra is milliók számára a legnagyobb probléma és a legnagyobb fenyegetés. Az árak olyan drasztikusan emelkednek, hogy a túlnyomó többségünk már nem tud megélni fizetéséből, nyugdíjából. A válság terheit nem a multik és nem a magyar gazdagok fizetik, ahogyan ezt a Fidesz ígérte, hanem mi, a dolgozó emberek. Ebből viszont elegünk van!

Mit akar a Milla és a Szolidaritás? ? Egyetlen dolgot akar: leváltani Orbán Viktor kormányát. Demokráciát, sajtószabadságot követelnek. Helyes! Demokrácia kell! De kell más is, mondjuk munkahely, kenyér, lakás, tisztességes fizetés, ingyenes egészségügy és oktatás. A Milla és a Szolidaritás Bajnai Gordont, az MSZP egykori miniszterelnökét akarják magasra emelni október 23-án. Az egyik tőkés kormány le akarja váltani, és helyébe egy másikat tenni. Ha nem a válság kellős közepén ülnénk, ha egy kicsivel is jobban élnénk, talán elmenne az, amit a Milla, a Szolidaritás és a mögöttük álló szocialista-liberális erők ajánlanak.

De ma nagyon nagy a baj! Ezt mi tudjuk, akik magunk is részesei vagyunk és nap, mint nap megéljük. Nyomorognak az emberek, az adósság milliókat fojt meg. Rengeteg embert fenyeget a veszély, hogy még októberben kilakoltatják, és télre mehetnek az utcára. Az élet egyre több ember számára kilátástalan. Ilyen helyzetben kevés a kormányváltás. Igazi, komoly változás kell! Munkát akarunk és olyan jövedelmet, amiből meg lehet élni. Hagyjanak bennünket élni! Nekünk ez az élhető Magyarország.

Nem engedjük, hogy október 23-án újra becsapjanak jól hangzó ígéretekkel. A tőkésektől nem várhatunk ajándékot, sem a konzervatívoktól, sem a szocliberálisoktól. Mi nem megyünk tüntetni, és másoknak is azt üzenjük: maradjanak otthon! Mi valóságos harcra hívunk mindenkit, akinek nincs munkája, akitől elveszik a házát, a kocsiját, akinek a gyereke csak idegen országban boldogulhat. Mindenkit, akinek kárt, szenvedést okoz a tőkés rendszer. Küzdjünk együtt a tőke ellen! Hozzunk létre népi-dolgozói szövetséget!

Szóljon hozzá!