ZETApress

hírportál

Bim! ? bam nélkül

Bringás reggelivel indult útjára 2012 őszén a Bringázz a munkába! (Bam!) kampány, ezúttal új jelszóval: Bringázz a munkába, és több időd marad magadra! A Magyar Kerékpárosklub ? együttműködésben a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal ? támogatói és partnerei segítségével idén is megszervezi az immár negyedik éve zajló Bringázz a munkába! ? kampány 2012 őszi fordulóját.

Az őszi forduló öt héten keresztül, mától október 25-ig tart. A Bringázz a munkába! ? kampány 2008-as indulása óta évente több mint harmincezer közlekedőt aktivizál, akik az 5 hetes kampányidőszak alatt kerékpárral járnak dolgozni. A résztvevők, a kerékpárral közlekedők már tudják, érzik az előnyöket: sokkal vidámabban, nyugodtabban érkeznek a munkahelyükre, pénzt és elsősorban időt takarítanak meg. Ez utóbbira hívja fel a figyelmet őszi fordulónk is: ha kerékpárral közlekedsz, több időd marad egy kellemes reggelire, gyerekeid útra bocsátására, akár nézelődésre is.

Ki ne ismerné a reggeli rohanás kellemetlen érzését, kapkodunk az öltözéssel, reggelire nincs is időnk, a gyerekeinkkel beszélni sem tudunk, ülünk be a kocsiba, és állunk hosszan a dugóban, keressük a parkolót, és egyre idegesebbek vagyunk. Bringával ez nem fordulhat elő! Indulhatunk később, előtte jól megreggelizhetünk, kikerülhetjük a dugókat, élvezhetjük a közlekedést, és nyugodtan, időben be is érünk a munkahelyünkre. Kampányunk keretében mindezt ki is lehet próbálni! A vállalatokat is hívjuk a versenybe, kérjük, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy egyre többen válasszák dolgozóik közül a kerékpárt munkába járásra. A verseny keretében mérjük is a cégek aktivitását ? tudtuk meg a helyszínen.

A kampány ? ahogy eddig is ? nyitott és ingyenes. A részvételhez most sem kell mást tenni, mint a kampányidőszakon belül regisztrálni a weboldalon! A kampányidőszakban minimálisan előírt 8 kerékpáros munkába menetelt a honlapon található közlekedési naplóba lehet regisztrálni, a győztesek ezek közül kerülnek ki sorsolással. Kampányunkat ezúttal a már tradicionális bringás reggelivel nyitottuk meg az ország 14 pontján. A hét fővárosi helyszínen kívül hét vidéki városba is elmentünk.

Némelyik helyszínen segítségünkre voltak ?nagyköveteink? is a reggeli osztásánál: többek között Király Júlia és Ónodi Eszter az Operánál, Hajós András a Kálvin téren, Németh Juci a Gellért téren. Az Operánál ugyancsak jelen volt Mikael Colville-Andersen, dán kerékpáros nagykövet és közlekedési szakember is, aki a Cycle Chic nemzetközi mozgalom alapítójaként meghívásunkra többedmagával érkezett Budapestre. A helyszíneken kiosztottunk körülbelül 14 ezer péksüteményt innivalót, almát, részben támogatóink jóvoltából, sok-sok aktivistánk közreműködésével ? mondta el László János, a Magyar Kerékpáros-klub elnöke.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nyereményeső nagykövetekkel | ZETApress

Szóljon hozzá!