ZETApress

hírportál

Meglesz a közgyűlési többség

Kivágó Iván Györgynét, Soroksár szocialista alpolgármesterét jelölik a Fővárosi Közgyűlésbe Hunvald György helyére párttársai. Az erzsébetvárosi polgármester hetek óta ül a hűvösön, s nélküle nem volt meg a koalíciós többség a Városházán. Hiába telt el már majdnem négy hónap, a fővárosnak mindig nincs költségvetése.

Az előzetesben lévő városatya most végre eljuttatta lemondó nyilatkozatát az illetékeseknek, így az utódot is meg lehet választani. Ha a döntés szerdáig jogerőre emelkedik, s az utód átveheti mandátumát, a csütörtöki közgyűlésen már a többségben lévő koalíció el is tudja fogadni a költségvetést.

Csütörtökön, április 30-án 0 órától 18 óráig leáll a vasút. Mivel aznap lesznek a középiskolai ballagások, a szülők nehezen tudnak majd részt venni rajta. Másnap, május elsején, pénteken háromnapos ünnep kezdődik, s már csütörtökön sokan elutaznának víkendezni. Persze a szakszervezeteket ez kevéssé izgatja, mindig akkor sztrájkolnak, akkor nem indítják a vonatokat, amikor ezzel a legtöbb kárt tudják okozni a kisembereknek. Elsején a Kossuth tér közelében terveznek egy tiltakozó nagygyűlést, míg egy héttel későbbre, 8-án péntekre országos sztrájkot hirdetnek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Megint nincs közgyűlési többség

Szóljon hozzá!