ZETApress

hírportál

Macik a Szigeten

Megasztárok a Fogadj örökbe egy macit! ? programban. A Kárász Róbert által életre hívott kezdeményezés újabb szakaszához érkezett: a jótékonysági aukció után most Megasztárosok kampányolnak a Szigeten a fogyatékkal élők esélyegyenlőségéért ? tudatta a tv2 Sajtószoba.

A társadalmi felelősségvállalási kezdeményezés célja egyrészt az, hogy felhívja a figyelmet arra a szomorú tényre, hogy hazánkban a megváltozott munkaképességűek mindössze 10-15 százalékát foglalkoztatják, másrészt, hogy tevőlegesen is, munkahelyteremtéssel segítse érintett honfitársainkat. A Fogadj örökbe egy macit! ? hosszú távú program, amely több felvonásból áll. Első szakasz a tavasszal megrendezett kiállítás és jótékonysági aukció, ahol több mint négymillió forint gyűlt össze, amit teljes egészében a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának elősegítésére fordítanak.

A mai nappal újabb szakaszához érkezett a kampány: a Sziget Fesztiválon, A Fogadj örökbe egy macit zenei színpadán, minden nap bemutatkozási lehetőséget kapnak azok a hazai zenekarok, melyek fogyatékkal élő zenészekből állnak. A zenekarok Megasztárosokkal egészülnek ki, fellép többek között Nagy Kristóf ?Bozont?, Nagy Adri, Tolvai Reni, Kállay-Saunders András, akik együtt énekelnek sérült társaikkal. Kállay-Saunders András ráadásul nem akárkivel lép fel, hanem a világhírű Rebstar-ral, akivel együtt forgatta le legújabb videoklipjét a Tonight-ot.

Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, hiszen a fesztiválon rengeteg ember fog találkozni a kampánnyal. Óriási szükség van minden egyes bemutatkozásra, hogy növeljük a fogyatékkel élők társadalmi elfogadottságát ? nyilatkozta Kárász Róbert. A Fogadj örökbe egy macit! ? program a külön színpad mellett értékesítési standot is kapott az idei Sziget Fesztiválon, ahol a csökkent munkaképességűek által készített termékek kaphatók.

Állatbarát Sziget 2012

A Sziget Fesztivál zöld udvarában tizenkettedik éve az Orpheus Állatvédő Egyesület több más civil szervezettel együtt azért dolgozik, hogy a lakosság felelőssége a környezet és a természet megóvása érdekében aktivizálódhasson. Aki a civil sziget zöld oázisába ellátogat, az a foglalkoztató standokon információkat, tudást és nem utolsó sorban ajándékokat is szerezhet. Az állatvédők a fesztivál ideje alatt állatbarát fotókiállítást, totót, memóriajátékot, játékos vetélkedőket, állatfelismerő bajnokságot is szerveznek a standjukon, amire minden évben több ezer látogató kíváncsi.

Szóljon hozzá!