ZETApress

hírportál

Pezsgős Orbán-búcsúztató

Orbán Viktor lemondásában reménykedik az MSZP. Ma délelőtt 11 órakor a Kossuth Lajos téri József Attila-szobornál Török Zsolt, az MSZP szóvivője, Bihal Dávid, a Societas országos választmányi elnöke, valamint a Societas többi vezetője Ha az IMF jön, én megyek címmel Orbán-búcsúztató pikniket tartott.

A szocialisták remélik, hogy Orbán Viktor az IMF-tárgyalások első napján, azaz még ma lemond kormányfői hivataláról, mivel az ellenzéki párt szerint a miniszterelnök korábban egy zártkörű Fideszes beszélgetésen úgy fogalmazott: ha az IMF jön, én megyek! Erről Török Zsolt, az MSZP szóvivője beszélt ebéd előtt az Országgyűlés épületére néző sajtótájékoztatón, ahol az MSZP és ifjúsági szervezete meggy- és narancsízű kölyökpezsgőkkel és aprósüteménnyel ünnepelte Orbán Viktor általuk várt távozását. A maroknyi csapat taxival érkezett a Jókai utcából. Piknikasztaluk mögé jókora söralátétet támasztottak a fához: akkorát, melyen elkészíthetjük adóbevallásunkat.

A politikus úgy fogalmazott, nem biztos, hogy örülni kell az IMF megérkezésének Magyarországra, annak viszont igen, hogy Orbán Viktor végre távozhat posztjáról. Ezzel viszont még nem oldódik meg semmi, mert a kormányfő nem viszi magával Matolcsi Györgyöt és Hoffmann Rózsát, hátrahagy velük félmillió munkanélkülit és egy igazságtalan adórendszert.

Az aktivisták kecsketenyésztésre buzdítottak minket, s mindjárt kiosztották az adatlapokat is. Kérdőívükön szerepel, hogy az egy főre jutó jövedelem naponta, hetente, vagy havonta haladja-e meg a 47 ezer forintot, melyből Orbán Viktor szerint könnyű megélni. Kár, hogy a mély-szegénységben élőkre nem gondoltak, listájukról az évenkénti 47 ezer lemaradt! Mivel az igénylőlapot rovásírással is alá kéne írnom, így a kecsketenyésztésre nem vállalkozhatom! Kár pedig, mert kínálatukban a tejkecske és öl-kecske (s nem összeszorult öklöcske!) mellett a hazafias alapon tartandó is szerepelt.

Szokás szerint most is akadt egy ellendrukker. Egy idős úr ?véletlenül? épp arra járt, azt sem tudta, mi lesz itt, mégis végig kitartott. Előbb figyelmeztette az MSZP-t a nyolcéves kormányzás hibáira, utána Orbán Viktort dicsőítette Török Zsolttal szemben, majd elsőként koccintott a pártszóvivővel. Annyira otthon érezte magát, hogy a sütikből már kínálás nélkül is többször vett. Igazi nemzeti összefogás született: az ellenzék együtt piknikezett saját ellenzőjével!

Szóljon hozzá!