ZETApress

hírportál

Lámpások az éjszakában

Popsztárok segítik Kárász Róbertet az eltűnt gyerekek felkutatásában ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón. Az eurocenterbeli Intersparban jelentették be, hogy idén Budapesttel együtt hat hazai nagyvárosban is megrendezik 25-én, pénteken az Ezer Lámpás Éjszakáját.

A Kárász Róbert által tavaly életre hívott kampány célja, hogy segítséget nyújtson az eltűnt gyerekek felkutatásában, felhívja a figyelmet a csellengés veszélyeire és a megelőzés fontosságára. Május 25-én a popszakma kiválóságai lépnek fel a rendezvénysorozaton. A tavalyihoz képest ötszörösére nőtt az Ezer Lámpás Éjszakája kampány ? mondta el Kárász Róbert, a rendezvény megálmodója az üzletközpontban. 2012-ben a főváros mellett öt vidéki nagyváros ? Pécs, Győr, Veszprém, Székesfehérvár és Kecskemét ? is csatlakozott a kezdeményezéshez, ahol nagyszabású rendezvényekkel hívják fel a figyelmet a csellengés társadalmi problémájára.

A kampány része a 2011-ben indított tejes doboz akció is, melynek keretében eltűnt gyerekek képeivel ellátott tejes dobozok kerülnek forgalomba. Ezeket az Alföldi tej tölti meg tejjel Székesfehérváron. A társadalmi célú kezdeményezés idén kiegészül: havonta 2-300 ezer iskolatejre, továbbá ötmillió Szentkirályi Emese ásványvizes palackra kerülnek fel a fotók és adatok, bízva abban, hogy idén még több kiskorú kerül elő.

A május 25-i rendezvényeken többek között olyan előadók adnak majd jótékonysági koncertet, mint Tóth Vera, Király Viktor, Kökény Attila, Gáspár Laci, a Fivérek, Szekeres Adrien, Csézy, Jamie Winchester, a Back II Black, Korda György és Balázs Klári, SP (Éder Krisztián) és Fluor Tomi (Karácson Tamás). Rajtuk kívül számos sztár, köztük a tv2 képernyősei is csatlakoznak a rendezvénysorozathoz.

Lipcsei Betta (Miss Universe Hungary 2011) és Szabó Dóra (Miss Earth Hungary 2011) Székesfehérváron és Veszprémben, Weisz Fanni és Vujity Tvrtko Pécsett, Szekeres Nóra Győrött, a Megasztárból jól ismert Giorgio pedig Kecskeméten kampányol az ügy mellett műsorvezetőként. Budapesten Váczi Gergő vállalta a feladatot és természetesen Kárász Róbert, a rendezvény ötletadója és főszervezője is jelen lesz.

Az eseményt záró motívumként a kampány szimbólumává vált ?lámpásokat? ? azaz világító lufikat ? este fél 10-kor engedik fel az ország 6 nagyvárosában. Idén ? a tavalyi ezer helyett ? összesen hatezer ?lampion? mutatja majd a fényt az éjszakában, hogy minden gyermek hazataláljon. Az eseményhez csatlakozni Facebookon is lehet.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ütésváltás Újbudán | ZETApress
  2. Lámpással a sorozatba | ZETApress

Szóljon hozzá!