ZETApress

hírportál

Emlékmenet a Duna partján

Ma délután 4 órakor indul a Szabadság híd pesti hídfőjétől, a Salkaházi Sára rakpartról a Budapesti Élet Menete emlékséta. Az útvonal tervezésekor a Világ Igazaira, az Igaz Emberekre összpontosítottak. A gyülekezés ideje alatt a JAZZRAEL együttes zenél.

Idén Dr. Bácskai János (FIDESZ) IX. kerületi polgármester és Kiss Péter (MSZP) parlamenti képviselők közösen indítják a 10. Budapesti Élet Menetét. A hagyományok szerint, ha nem a Főpolgármester indítja el a menetet, akkor egy kormánypárti és egy ellenzéki párt országgyűlési képviselőjét kérik fel erre. Az indulást hagyományosan a sófár hangja jelzi majd Verő Tamás rabbi közreműködésével.

Az idei évben első alkalommal a Szabadság hídon keresztül, a budai oldalra vonul az Élet Menete. Azért indulnak onnan, mert az a rakpartrész boldog Salkaházi Sára nevét viseli, aki sok üldözöttet mentett meg. Útközben a Sabat Song Klezmer Band együttes muzsikáját hallgathatják. Az Erzsébet hídig tartó budai rakpartrész egy másik Igaz Ember, Raoul Wallenberg nevét viseli, aki idén lenne 100 éves. Az Élet Menetével ma rá is emlékeznek. A nagyszínpadon egy rendkívül különleges produkció várja majd a tömeget, a népszerű Quimby együttes és a Budapest Klezmer Band művészei közösen zenélnek.

Szóljon hozzá!