ZETApress

hírportál

Ásványvíz zöldárammal

Megállapodás született a Szentkirályi Kft. és az MVM Partner között. Együttműködik két, környezettudatosság iránt elkötelezett magyar cég. A magyar ásványvízgyártók közül elsőként, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. az üzem teljes működéséhez zöldenergiát használ fel termékei gyártása során.

Az MVM Partner Zrt. Zöldáram-programjának első együttműködőjeként a piacvezető ásványvízmárka tulajdonosa és a megújuló energiaforrásból származó villamos energiát biztosító cég vezetője ma aláírta az erről szóló megállapodást. Ennek értelmében a környezettudatosság iránt elkötelezett Szentkirályi zöldenergiát vásárol az MVM Partnertől kedvezményes áron, és az együttműködés keretében húszmillió palack címkéjén feltünteti a Zöldáram-logót, hogy felhívja a figyelmet a tisztán megújuló energiaforrások fontosságára ? tudtuk meg sajtósaitól.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt. tegnap megállapodást kötött arra vonatkozóan, hogy az ásványvízgyártó és forgalmazó cég ? a környezetet kevésbé terhelő környezetbarát, pl. biomassza formájában, megújuló energiaforrásból beszerzett ? zöldenergiát használ termékeinek gyártása során. A Szentkirályi, mint az MVM Partner Zöldáram-programjának első együttműködő partnere, és a magyar villamosenergia-szolgáltató azért fogott össze, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem és a megújuló energiák fontosságára.

A környezettudatos magatartás népszerűsítése érdekében a Szentkirályi a Zöldáram-logót idén húszmillió palack címkéjén jeleníti meg. Ahogy a legnagyobb gyártó cégeknél, a Szentkirályinál is jelentős a villamosenergia-felhasználás, ezért különösen fontos ezen költségek csökkentése. Az MVM Partner szolgáltatása révén közösen optimalizálják a Szentkirályi villamos energia kiadásait, és ezzel ténylegesen csökkenthető a Szentkirályi termelésének ?ökológiai lábnyoma? is.

Az együttműködés során villamos energia audit készül, több szintű méréssel feltárják az egyedi veszteségforrásokat és meghatározzák a külső és belső energiaellátás biztonságát fokozó technikai, szervezési és egyéb lehetőségeket is. A Szentkirályi Ásványvíz Kft. éves szinten 5 GWh villamos energiát használ fel, amelynek 5-8%-át kívánják hosszútávon megtakarítani. Az auditot követően a cég az egy éven belül megtérülő műszaki intézkedések megvalósítását kezdi el, majd az így jelentkező költségmegtakarításokat a környezettudatosság jegyében újabb és újabb energiafelhasználás-csökkentő fejlesztésekre fordítja.

A két magyar vállalat összefogása egyelőre csak 2012-re szól, de a megállapodás ünnepélyes aláírásakor mindkét cégvezető ? Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője és Major György, az MVM Partner ZRt. vezérigazgatója ? kifejezte szándékát az együttműködés meghosszabbítására.

Szóljon hozzá!