ZETApress

hírportál

Vállalásaink Földünkért

Idén bevállalós a WWF Föld Órája! Elindult a visszaszámlálás: egy hónap, és eljön a világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akciójának órája! A WWF Föld Órája március 31-én, szombaton 20:30-kor veszi kezdetét, de nemcsak 60 perc sötétségről szól a kampány.

A bolygónk iránti elkötelezettség jegyében idén még aktívabb részvételt kér a WWF, az akció főszervezője. Hírességek, vállalatok, politikusok százai tettek már vállalást azért, hogy másokat is ösztönözzenek. És Te mit vállalsz a Földért? ? teszi fel a kérdést Antal Alexa. A WWF Föld Órája társalapítója, Andy Ridley cápákkal fog úszkálni, a Fiji elnök, Ratu Epeli Nailatikau 71 éves létére 30 km-t fog gyalogolni, ha rekordot dönt a csatlakozók száma, a magyar válogatott futballista Vincze Ottó pedig feltetet a bőrére egy pandát, ha elérjük a százezer magyar regisztrálót!

A WWF idén 6. alkalommal rendezi meg a történelem legnagyobb környezetvédelmi eseménysorozatát, a Föld Óráját. Városok és települések, intézmények és lakások sötétülnek el március 31-én, hogy ezzel jelezzék, figyelnek a bolygó állapotára. A klímaváltozás elleni küzdelem szimbólumává vált akció 2007-ben mindössze egyetlen város részvételével indult, Sydney mellé azonban 2008-ban váratlanul a kanadai Toronto városa is becsatlakozott. Így indult el a mára globálissá vált mozgalom. 2011-ben már 5251 város vett részt a kezdeményezésben, amely a világ valamennyi kontinensén, 135 országában, 1,8 milliárd ember részvételével mutatott példát: az összefogás ereje az egész világot megmozgatja!

2012-ben azonban nem elég csak csatlakozni, lekapcsolni és regisztrálni, hanem aktív szerepet kell vállalni a mozgalomban. Mindannyiunknak konkrét feladata van: vállalást kell tennünk, amivel másokat is motiválunk. Nincs kifogás, hiszen a Föld mindannyiunké, együtt kell megóvnunk! ?Változtasd meg a világot, amelyben élsz! ? szólít fel a WWF, a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete. A vállalások a világ legnagyobb videómegosztójának weboldalán tekinthetők meg.

Ennek jegyében Magyarországon is aktív mozgalmat szeretnénk. Éppen ezért a WWF Magyarország, az 50 éve fennálló nemzetközi természetvédelmi szervezet hazai csapata mindenkit arra kér, hogy regisztráljon a hivatalos weboldalon, és töltse fel vállalását a nemzetközi videómegosztóra! ? A kampány lehetőséget ad arra, hogy saját vállalásunkkal inspiráljuk barátainkat, szomszédainkat, kollégáinkat: tegyenek ők is vállalást a fenntarthatóság érdekében! ? magyarázza Figeczky Gábor, a WWF Magyarország igazgatója.

Vállalásainkat megoszthatjuk a Facebookon, a Twitteren és a Google-on keresztül is, hogy minél többen láthassák, mit vállalunk be Földünkért. A közösségi média rendkívüli lehetőséget ad arra, hogy a barátok, munkatársak és akár a családtagok is részesei lehessenek egymás vállalásainak. Az ígértek a lehető legegyszerűbb dolgok is lehetnek: vállald például, hogy szelektíven gyűjtöd a szemetet, energiatakarékos izzókat használsz, kihúzod a mobiltelefon töltőjét a konnektorból használat után, vagy online intézed az ügyeidet papír alapú ügyintézés helyett. A legfontosabb, hogy másokat is felszólítsunk, és mindnyájan a tettek mezejére lépjünk! Te mit tennél meg azért, hogy megmentsd a Földet?

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gyertyafénnyel Földünkért! | ZETApress

Szóljon hozzá!