ZETApress

hírportál

Számítógép Álom 2012

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány tehetségtámogató programja révén 2012-ben is rászoruló családban élő, 10-14 év közötti gyerekek kapnak komplett (használt, de még használható) számítógépet. A félévi, vagy az év végi bizonyítvány beküldésével lehet pályázni.

A támogatói programra jelentkezhet minden olyan 10-14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, tanulmányi átlaga a 4,5-et eléri, otthonában nincs számítógép, és az egy főre jutó jövedelmük a létminimum ? 71 ezer 736 forint alatt van. A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia: szülői / gondviselői aláírással nyilatkozni kell a hátrányos helyzetről (árvaságról, nagycsaládban élésről, és arról, hogy a családban nincsen számítógép); meg kell adni a pontos adatokat (gyermekek és a szülő nevét, gondviselő címét, telefonját, pontos elérhetőségét); mellékelni kell a gyermek félévi, vagy év végi bizonyítványát!

A pályázó gyermek osztályfőnök tanárának az a feladata, hogy egységes szerkezetbe foglaltan a szülői nyilatkozatot és a gyermek tanulmányi eredményét bemutató bizonyítvány iskola által hitelesített másolatát be kell küldenie az alapítvány címére (a pedagógus a pályázatot beküldő személy). A 2012-es Számítógép Álom-programban idén is a félévi vagy az év végi bizonyítvánnyal lehet pályázni. Egy pályázathoz elég csak az egyik bizonyítvány másolatát elküldeni. Egy évben, egy diák csak egy alkalommal vehet részt az adományozó programban.

A támogatásban részesített gyermek gondviselőjének vállalnia kell, hogy a komplett számítógépet az alapítvány székhelyén kipróbált állapotban veszi át. Az adományozott gépeket a támogatottak harmadik fél számára tovább nem adhatják. Visszaélés észlelése esetén az alapítvány a támogatottal szemben eljárást kezdeményez. A támogatói programra a jelentkezési határidő: 2012. július 11-e, szerda, mely a jelentkezési lap postára adásának legkésőbbi dátuma. A pályázatot a Számítógép Álom 2012. MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 6701 Szeged, PF: 929. címre kell elküldeni!

A programot adományaikkal segíteni szándékozó cégek és magánszemélyek jelentkezését a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány örömmel fogadja az e-mailcímén. Kérik az adományozókat, hogy csak működőképes állapotú dolgokat (számítógépet, monitort, laptopot, kiegészítőket) adományozzanak! Együtt csodákra vagyunk képesek, segítőik támogatását ezért hálásan köszönik.

Szóljon hozzá!