ZETApress

hírportál

Különdíj a Zöld Póknak

A Zöld Pók Alapítvány kapta a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) Média a Társadalomért elnevezésű pályázatának különdíját, melyet a Dreher Sörgyárak Zrt. adott át ? tudtuk meg Jani Kingától és Simon Katalintól.

Tizedik alkalommal jutalmazták a társadalmi összefogás és felelősségvállalás példaértékű bemutatását célzó újságírók munkáját. A Zöld Pók Alapítvány mellett díjat vehetett át: Lengyel Nagy Anna és Balázs Bea (MR1 Kossuth Rádió), valamint Rist Lilla (Nők Lapja).

A Zöld Pók Alapítványnak az elismerő oklevelet Kovács Sándor Lóránt, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalatfejlesztési igazgatója adta át: ? Nap, mint nap azt tapasztaljuk mi nagyvállalatként is, hogy kreatív, egyedi ötletek kellenek, hogy feltűnjünk híreinkkel a hatalmas médiazajban, az előretörő online kommunikációval pedig mi is kísérletezünk, tanuljuk. Ez a civil szervezeteknél még nehezebb feladat lehet, ahol nincs teljes állású PR- vagy marketing-szakember, éppen ezért rendkívül hiánypótlónak tartom a Zöld Pók Alapítvány tevékenységét. Sok fontos és sikeres társadalmi programról, kezdeményezésről sajnos nem is tudunk, pedig fontosak lennének, csak éppen elsiklunk felettük. A Zöld Pók riportjai, videói viszont nagyobb esélyt teremtenek arra, hogy felfigyeljünk rájuk és mi magunk is részt vállaljunk azokban. Örömteli, hogy a civil szektor szereplői között működik a tudásmegosztás, egymástól tanulás ? szerencsére mi is pozitív kezdeményezéseket látunk az üzleti szférában, ahol a fenntartható fejlődés terén elért környezeti, társadalmi jó gyakorlatainkat mi magunk is megosztjuk más cégekkel a közös tanulás és fejlődés érdekében.

A Zöld Pók kiemelten közhasznú Alapítvány 1993 óta segíti civil szervezetek internetes kommunikációját, 2009 óta pedig elsősorban civil szervezetek számára készít video-riportokat profi szakemberek bevonásával, valamint a Lehet más a világ közösségi portált üzemelteti. Az Alapítvány célja, hogy segítse a nonprofit szervezeteket, hogy azok a náluk felhalmozódott tudást és sikeres társadalmi programokat megismertessék a közvéleménnyel.

Fertetics Mandy, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok és fenntartható fejlődés vezetője hozzátette: ? A nehéz gazdasági helyzet ellenére sem volt kérdés számunkra, hogy idén is támogatjuk a díjat, hiszen rendkívül fontosnak tartjuk a média ez irányú tevékenységét és fejlesztését. Hiába a jó társadalmi, környezeti ötletek, ügyek, programok ? amelyek lehetnek akár civil akár vállalati kezdeményezések ? fontos, hogy azokat láthatóvá és érdekessé kell tenni. Hírt kell gyártani belőle ? pozitív értelemben. Ebben kulcsfontosságú szerepük van a riportereknek, újságíróknak ? akiknek munkáját itt elismerni kívánjuk. És kivételes munkát végez ebben a Zöld Pók Alapítvány, akiknek a tevékenységét reméljük, még többen megismerik nem csak a nonprofit szektorban, de a társadalom szélesebb körében is. Bízom benne, hogy ez az elismerő oklevél is hozzájárul ehhez.

A HBLF Média a Társadalomért 2011 díjazottjai: 1. helyezett: Lengyel Nagy Anna (MR1 Kossuth Rádió) Álomépítők című riportjáért; 2. helyezett: Rist Lilla (Nők Lapja) Mese a muzsikás fiúról című cikkéért; 3. helyezett: Balázs Bea (MR1 Kossuth Rádió), aki riportjában egy szociális bérlakás-program modellkísérletét mutatja be. Különdíj: a Zöld Pók Alapítvány.

A Dreher Sörgyárak Zrt.

Számukra a nemzetközi hátteret a világ második legnagyobb sörgyártó vállalkozása, a SABMiller csoport biztosítja, amely jelenleg 6 kontinensen, a világ több mint 75 országában van jelen. A vállalatcsoport a fenntartható fejlődés érdekében 10 fő fejlesztési területet határozott meg, amelyek megvalósításában a Dreher Sörgyárak Zrt. is aktív szerepet válla helyi programok kidolgozásával és megvalósításával.

A tíz terület: Fellépés a felelőtlen alkoholfogyasztás ellen; Környezettudatos vízgazdálkodás; Az energiafelhasználás és a szén-dioxid kibocsátás csökkentése; A csomagolás újra használata és újrahasznosítása; Felelős hulladékgazdálkodás; A vállalkozásfejlesztés ösztönzése az értékláncban; Közösségi szerepvállalás; A HIV/AIDS mérséklésének támogatása az érintett területeken; Emberi jogok tiszteletben tartása; Transzparens és etikus üzleti gyakorlat.

Szóljon hozzá!