ZETApress

hírportál

UNIQA, a viharjelző

Magyarországon egyedülálló viharjelző szolgáltatást vezetett be az UNIQA Biztosító. A rendszer igazi különlegessége, hogy az ügyfél által megadott irányítószám alapján küld információt sms-ben és e-mailben a közelgő szélsőséges időjárási jelenség típusáról és annak mértékéről.

Az időjárás napjainkban egyre kiszámíthatatlanabb, mind gyakoribbak a heves záporok, az orkánerejű szelek, vagy éppen a hosszú napokig tartó kiadós havazások. A veszélyes helyzetekre figyelmeztető információk megelőzhetik a személyes vagyontárgyakban keletkező károkat, sőt, akár életet is menthetnek. Az UNIQA Biztosító segíteni kíván ügyfeleinek abban, hogy felkészülhessenek a szélsőséges időre, ezért bevezette az új, viharjelző szolgáltatását.

A délelőtti Hilton hotelbeli sajtótájékoztatón Ertl Pál, az UNIQA Biztosító igazgatósági tagja és Dr. Michael Fassnauer, a rendszert üzemeltető osztrák UBIMET GmbH ügyvezető tulajdonosa mutatta be a Magyarországon egyedülálló szolgáltatást. A Viharjelző Rendszer különlegességét az adja, hogy a médiából már ismert országos, illetve városokra lebontott előrejelzés helyett az ügyfelek által megadott irányítószám alapján küld információt ? sms-ben és e-mailben ? a közelgő szélsőséges időjárási jelenség típusáról és annak mértékéről.

Az exkluzív szolgáltatást az UNIQA MultiPartnerei (minimum 2 szerződéssel rendelkező ügyfelek), illetve casco biztosítással rendelkező lakossági ügyfelei vehetik igénybe. Mivel a Viharjelző Rendszer többek között kármegelőzést szolgál, a regisztrálók díjmentesen juthatnak hozzá. A megadott irányítószám bármikor tetszőlegesen módosítható, így a szolgáltatást igénylőknek lehetőségük nyílik arra, hogy megtegyék a megfelelő óvintézkedést akkor is, ha a második lakóhelyüket szeretnék megóvni.

Fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink számára mindig új, és a piaci igényekhez igazodó, magas minőségű szolgáltatásokat nyújtsunk. A Viharjelző Rendszer Ausztriában már elnyerte az ügyfeleink tetszését ? 260 ezer lakossági ügyfél használja az UNIQA viharjelző szolgáltatását Ausztriában ?, ezért biztos vagyok benne, hogy Magyarországon is hasonlóan kedvező lesz a fogadtatás ? mondta Ertl Pál, az UNIQA Biztosító igazgatósági tagja.

Az UNIQA együttműködő partnere a meteorológiai területen nagy tapasztalattal rendelkező UBIMET időjárás-riasztási központ (korábban Meteomedia), amely korszerű előrejelző szoftverekkel folyamatosan értékeli az időjárási adatokat. Dr. Michael Fassnauer ügyvezető tulajdonos a sajtótájékoztatón elmondta, hogy munkatársaik az év minden napján, napi 24 órában elemzik a hazai és nemzetközi időjárási állomások, műholdak, radarállomások adatait és az időjárási modelleket. Az ügyfeleinket e-mailben és sms-ben is értesítik a várható időjárási jelenség jellegéről és intenzitásáról. A viharjelző szolgáltatásról, valamint az UNIQA Biztosító további innovatív termékeiről részletes információk itt találhatók.

Az UNIQA Biztosító Zrt

A vállalat az alapítása óta eltelt több mint 18 esztendő alatt a magyar piac hatodik legnagyobb biztosítótársaságává vált. Több mint 430 ezer vállalati és lakossági ügyféllel és az egész országra kiterjedő értékesítési hálózattal rendelkeznek. 2007-es díjbevételünk meghaladta a 66 milliárd forintot. Biztosítójuk 1990 óta van jelen Magyarországon, 2003 novemberétől UNIQA Biztosító Zrt. néven.

Céljuk, hogy ügyfeleiknek teljes körű szolgáltatást nyújtsanak olyan minőségben, amely mértékadó más biztosítók számára is. A cég az egyik vezető közép-európai biztosítócsoport, az UNIQA Group Austria tagja. A cégcsoport közel 15 ezer-nyolcszáz munkatárssal és üzletkötővel rendelkezik, díjbevétele 2007-ban meghaladta az 5,2 milliárd eurót. Fő tevékenységi területe Közép- és Kelet-Európa, ahol az évek során sok tapasztalatra tett szert, amely kiváló alapul szolgál a további dinamikus növekedéshez.

Szóljon hozzá!