ZETApress

hírportál

Boldog Karácsonyt!

Nem csengetnek be idén már az általános- és középiskolákban. Tegnapelőtt a diákoknak megkezdődött a téli szünet, s csak január 3-án ülnek újra a padokba. A félévi bizonyítványokra még néhány hétig várniuk kell, s az egyetemeken és főiskolákon is január végéig tart a vizsgaidőszak.

Ma délután 2 óra tájban a boltok is bezárnak. Az éjjel-nappal nyitva tartó szupermarketek is lehúzzák a rolót, s csak a Karácsony utáni kedd reggelén nyitnak ki legközelebb. Végre az eladók is megpihenhetnek, s szeretteik körében tölthetik a hétvégét!

Délután 4 óra előtt a tömegközlekedés, köztük a metró is leáll. Utána már csak a felszíni éjszakai járatokkal ? köztük a nagykörúti 6-os villamossal ? utazhatunk hajnalig. Amúgy se mennénk sehová, hiszen Szenteste a színházak és mozik se játszanak, a vendéglátóhelyek is zárva tartanak. A délutáni Pásztorjáték után bezárnak a templomok, s csak az éjféli misére engedik be a hívőket. Mi is otthon maradunk. Szeretteink körében bontjuk ki az ajándékokat, elfogyasztjuk a karácsonyi vacsorát. Önökre is gondolunk, minden kedves olvasónknak békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. BÚÉK 2012! | ZETApress

Szóljon hozzá!