ZETApress

hírportál

Az üvegbúra feltörése

Lévai Katalin délelőtt 11-kor a Vörösmarty téren egy jelképes üvegbúra összetörésével hívta fel a figyelmet arra, hogy milyen fojtogató búra alatt élnek társadalmunk egyes tagjai, rétegei, sajnos napról napra egyre többen. A találkozó, a performance jelszava: Üvegbúrába zárt középosztály.

Ezt az üvegfalat szeretné feltörni, hogy mindenki elgondolkozzon rajta, milyen fojtogató búra alatt élnek társadalmunk egyes tagjai, rétegei, sajnos napról napra egyre többen. Tenni kell ez ellen, ez a program része. A kormány politikája üvegburába zárja azokat a tisztességes polgárokat, akik sok év kemény munkájával éppen csak meg tudnak élni. Nincs munkahely, nincs megfelelő, piacképes szakmára tanító oktatás, nincsenek jó életpályamodellek.

A családi pótlékot, gyest befagyasztották, a pedagógusoknál bérstopot rendeltek el, az orvosok külföldre mennek dolgozni. Nem a világot látni, tapasztalni vágyó céhlegények, hanem az értelmiség hagyja el az országot! A nyugdíjak 20 százalékkal csökkennek, a százezer forint feletti nyugdíjak veszítenek az értékükből. Az áfa-emelés az éppen megkapaszkodó középosztályt sújtja. A nők azonos értékű munkával, 12 százalékkal keresnek kevesebbet, mint a férfiak. A szegénységet egyéni megélhetési gondnak kiáltják ki, a lesüllyedt társadalmi csoportokat egymás ellen játsszák ki, ezzel is aláásva a társadalmi szolidaritást ássák alá. Szét kell törni az üvegplafont!

Szóljon hozzá!