ZETApress

hírportál

Helyben vették meg

Befejeződött a Helyben vedd meg! ? kampány Zuglóban, ősszel Budapest más kerületeiben, helyi roadshow-kal folytatódik a társadalmi célú kampány ? tudtuk meg délután az Erzsébet királyné úti Fülöp Kerékpárcentrumban.

A Magyar Kerékpáros-klub 2010 decemberében indított kampányának célja a helyi, gyalogos és kerékpáros vásárlás népszerűsítése. A helyi kerékpáros vásárlást pontgyűjtő nyereményjátékkal ösztönző akció a látszólag gazdaságosnak tűnő autós nagy-bevásárlások okozta negatív hatásokra és a helyi vásárlások gazdasági és társadalmi előnyeire kívánt rávilágítani.

A december óta tartó játékhoz közel száz helyi bolt csatlakozott, a pontgyűjtésbe több száz helyi lakos kapcsolódott be, akik közül 2 szerencsés száz-százezer forintértékű, a játékban résztvevő boltokban elkölthető ajándékutalványt nyert. A Magyar Kerékpáros-klub zuglói kampányának fővédnökségét Dr. Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere vállalta fel. A kampány szeptembertől roadshow-k formájában Budapest más kerületeiben folytatódik.

A zuglói kampányt záró eseményen az egyik ajándékot Rozgonyi Zoltán alpolgármester adta át Máté Szabó Veronikának és 11 hónapos kisfiának. Gratulált a nyertesnek és kiemelte, hogy milyen fontosnak tartja a Magyar Kerékpáros-klub kezdeményezését. Zuglóban közel 100 bolt csatlakozott a kampányhoz, ami azt jelenti, hogy ennyi boltban adtak minden gyalogos vagy kerékpáros vásárlónak matricát vásárlása után. 18 matrica összegyűjtésével lehetett versenybe szállni az értékes ajándékokért, százezer forintos vásárlási utalványért és egyedi Helyben vedd meg! ? bevásárlótáskákért.

László János, a Magyar Kerékpáros-klub elnöke a kísérleti kampányt sikeresnek nevezte és elmondta, hogy Zugló ideális helyszínnek bizonyult a kampány tesztelésére, a tanulságok levonása után így Budapest más kerületeiben is elindulhat a lakosok körében nagy népszerűségnek örvendő kezdeményezés. Gratulálunk a nyerteseknek és köszönjük, hogy ilyen sokan támogatták a helyi, gyalogos és kerékpáros vásárlást!

Szóljon hozzá!