ZETApress

hírportál

Hackerekkel az információ védelméért!

A KÜRT Akadémia ősztől a Nemzeti Biztonsági Felügyelet jóváhagyásával képzi az etikus hackereket. A KÜRT Zrt. úgy látja, hogy az internetes támadások számának világszerte tapasztalható drasztikus növekedésével párhuzamosan a megbízható és felkészült etikus hackerek iránti igény Magyarországon is dinamikusan növekszik.

Ezért a KÜRT égisze alatt szakmai műhelyként és oktatási központként működő KÜRT Akadémia etikus hacker képzése olyan új elemekkel bővül, amelyben a Nemzeti Biztonsági Felügyelet (NBF) szakmai kritériumai is hangsúlyosan érvényesülnek. Ezáltal a képzésben részt vevő hallgatók a speciális tananyag elsajátításával a piacon egyedülálló szakmai tudáshoz és páratlan karrierlehetőségekhez juthatnak.

Ami sokáig csak sci-fiben létezett, mára valósággá vált: az amerikai szerverek sorozatos feltörésére reagálva a Fehér Ház háborús cselekménnyé minősítette a cybertámadásokat, így a virtuális kalózkodás már fegyveres megtorlást is vonhat maga után. A hacker támadások növekvő száma egyre nagyobb biztonsági kockázatot és óriási költséget jelent ? és a fenyegetettség minden internetezőt érint. A vállalati és kormányzati mellett személyes adataink, bankszámlánk is célkeresztbe kerülhetnek. Nem véletlenül írja a DailyTech, hogy 2011 a hackerek éve?

A fenyegetettségek növekedésével egyre nagyobb az igény a felkészült biztonsági szakemberekre, akik a károkozók technikáit ismerve felkutatják az informatikai rendszerek sérülékeny pontjait és lezárják a támadók elől a nyitott kapukat. Az etikus hackerekkel szemben a legfontosabb elvárás, hogy kiemelkedő, naprakész tudás birtokában legyenek, hiszen nap, mint nap profi támadókkal kell felvenniük a versenyt.

A KÜRT Akadémia két féléves etikus hacker képzése a legkorszerűbb támadási és védelmi technológiákat vonultatja fel. A képzés részeként a hallgatók éles helyzetekben, valós projektekben is kipróbálhatják az elsajátított szakmai fogásokat. A KÜRT Akadémia e területen végzett hallgatói a 2011 szeptemberétől indult képzéseken speciális, a Nemzeti Biztonsági Felügyelet (NBF) által jóváhagyott etikus hacker képesítést kapnak.

A képesítés biztosítja számukra, hogy szabályozott környezetben dolgozhassanak, amely a minőségre és a megbízhatóságra egyaránt garancia. Az eddigiekben és a jövőben sikeresen vizsgázott KÜRT Akadémia etikus hackerei az állami és magánszférában egyaránt vállalhatnak megbízást, és megfelelő tudást szereztek ahhoz, hogy szakmájukkal megállják a helyüket a világ bármely pontján. A képzésben végzett szakemberek részvételével az Akadémia létrehozta nemzetközileg is példaértékű kutató-fejlesztő tudásműhelyét, a HackLab-et, ahol a KÜRT Akadémia etikus hackerei biztonsági fejlesztéseken dolgoznak, és megosztják egymással szakmai tapasztalataikat.

A KÜRT Akadémia egyik törekvése az, hogy az információbiztonság a szervezetek legfontosabb alapértékévé váljon. A biztonságnak a munkahelyi kultúránk részévé kell válnia, és be kell épülnie a stratégiát érintő döntéseinkbe ? mondta Dr. Kürti Sándor, a KÜRT Zrt. elnöke és egyik alapítója. A KÜRT Akadémia etikus hacker képzésére július 5-ig adhatják be jelentkezésüket a hallgatók, a felvételi elbeszélgetésekre pedig július 7-én 9 órától kerül sor a KÜRT budaörsi székházában, a Szabadság út 301-ben.

KÜRT Akadémia

A KÜRT Zrt. két évtizedes sikertörténete alatt felhalmozott tudására alapozva, a hazai üzleti és oktatói elit néhány képviselőjével összefogásban hozta létre a KÜRT Akadémiát. A KÜRT csoport részeként működő Akadémia célja olyan mester szintű képzések megvalósítása, amelyek hiánypótlóak üzleti és informatikai területen egyaránt; újszerű ismereteket és gyakorlatias, a piacon azonnal forintra váltható tudást kínálnak a jelentkezőknek.

A kezdeményezés olyan elismert gondolkodók, gyakorló szakemberek együttműködésével valósult meg, akik személyükkel, az általuk képviselt témákkal és tananyaggal is garanciát jelentenek az új oktatási intézmény nívójára, az ott megszerezhető tudás felhasználhatóságára. A jelentkezőkkel szemben támasztott elvárások miatt a képzéseken való részvétel felvételihez kötött.

Szóljon hozzá!