ZETApress

hírportál

Jumurdzsák és Pierrot

Az Alexandra Kiadó gondozásában a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelent meg Pierrot és Szélesi Sándor: Jumurdzsák gyűrűje című kötete, melynek mini koncerttel és vetítéssel egybekötött bemutatóján tegnap este voltunk a Nyugati téri Alexandra Pódiumon. A szerzőkkel Szilágyi Árpád, a Petőfi Rádió programszerkesztője beszélgetett.

A könyvet Nagy Boglárka szerkesztette, illusztrációit Pierrot és Csákovics Lajos készítette. A kötetet Müller Péter tervezte. A mini koncerten Pierrot énekelt, Csiszár Ferenc gitáron, Galambos Zoltán szintetizátoron kísérte. Stílszerűen az alkotóművész 12 éve készült Játék című nagylemezének dalaiból hallottunk néhányat.

Jonathan Hunt, a New York Times riportere a családi hagyatékban megtalálja az Egri csillagok egyik első kiadását, s a kötetben két furcsa levelet, melyben egy bizonyos Ábray professzor indulatosan magyaráz az időutazás lehetőségéről, s arról, hogy bizonyítékai is vannak…

Jonathan Hunt a levelek nyomán Magyarországra, Egerbe indul, ahol egyre rejtélyesebb dolgok történnek vele. Mivel úgy tűnik, nem mindenki örül a felbukkanásának, elhatározza, mindenképpen a végére jár, hogy valóban létezett-e a gyűrű, amely Gárdonyi regényének is egyik kulcsmotívuma… Miközben a múltból hátrahagyott titkos üzeneteket próbálja megfejteni, a gyűrű évszázados legendája őt is megbabonázza…

A Jumurdzsák gyűrűje egy fantasztikus regény, melyet Pierrot alapötlete, az azonos című számítógépes játék alapján Szélesi Sándor, a legismertebb hazai sci-fi szerző írt. Témáját tekintve ugyan azt hihetnénk, hogy elsősorban a fiatalokhoz szól, azonban az Egri csillagok, amely köré a mű épül, mindannyiunk meghatározó olvasmányélménye. A részletesen kidolgozott karakterek, az izgalmasan feszessé tett jelenetek és párbeszédek élvezhetők az ifjúság és a felnőtt olvasók számára egyaránt.

A regény továbbra is hordozza mindazokat az értékeket, amelyet az interaktív filmtől megörökölt: részletesen bemutatja az egyik legszebb hazai városunkat, feldolgoz Gárdonyi Géza titokzatos személyével kapcsolatos adatokat, hiteles történelmi eseményeket, miközben a valós elemeket fiktív szállal köti össze. Ismeretterjesztő és kalandregény is egyben, amely feltétlenül tetszést válthat ki a misztikum, a történelmi nyomozások (pl. a Da Vinci-kód) szerelmesei között, de a kifejezetten hazai témájú regények rajongóinál is.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Egerből Debrecenbe | ZETApress

Szóljon hozzá!