ZETApress

hírportál

Nagykörút: Pálinkakörút

Mától éjszaka is jár 15 percenként a villamos a Nagykörúton a Moszkva tér és a Móricz Zsigmond tér között. A 906-os éjszakai buszok már tegnap sem jöttek ki a garázsból, tábláikat már napközben leszerelték a megállókból. Vonalukon remek pálinkák kóstolhatók.

A 4-es, 6-os villamos vonalán egy új lehetőséget, a pálinkakörutat álmodták meg egyesek, mely új színt hozhat Budapest életében! El Combino ? a városi kalandtúra baráti társaságoknak, kollektíváknak, pálinkakedvelő magányos utazóknak. Az utazás öröm, a legfinomabb pálinkák és a legjobb helyek várnak! ? tudta meg Lantai József a minapi bejáráson.

Vannak híres utak, amelyeket mindenképpen be kell járnia egy embernek élete során. Ilyen például a motorosok Mekkájának számító észak-amerikai 66-os út, vagy az UNESCO által világörökséggé nyilvánított zarándokút, az El Camino. Hozzájuk csatlakozott most az El Combino, azaz Budapest első pálinkakörútja, amely a 4-es 6-os villamossal járható be a Moszkva tértől a Ferenc körútig.

Rock-zenészek és popénekesek tesztelték le elsőként a Pálinkakörutat. Az El COMBINO a ma még Moszkváról elnevezett, de rövidesen Széll Kálmánra átkeresztelt tértől indult, a résztvevők ott kapták meg a pálinkabérleteket. A belőlük kitéphető kuponok ellenében az öt állomáson egy-egy 2cl-es Rézangyal pálinkát lehetett kapni. A csapatépítésre is kiválóan alkalmas programra a szerkesztőségek is nevezhettek három-négyfős csapatokkal.

A Pálinka köruton egyértelműen kiderült, tökéletesen működik: a sztárok örömmel kóstolgatták a finom párlatokat, élvezték a villamoson való zötykölődést, új kocsmákat ismertek meg, és a túra végén jókedvűen indultak haza. Pély Barna pálinkanagykövet vezetésével Terecskei Rita, Hooligans Endi és Tóth Tibi, valamint Gallusz Niki, Ádok Zoli és Bebe hibátlanul teljesítették a feladatot: megállónként megittak 1-1 stampedli Rézangyal pálinkát. Elsőként a Moszkva tér Bisztróban gurították le az első 2 centes pálinkát.

A pálinkaállomásokat villamos segítségével közelítették meg a sztárok, az utasoknak nem kis meglepetést okozva. A bérletükbe kapott pecsét ellenében minden megállóhelyen megkapták a kupica pálinkájukat, így a 3. állomásra, a Nyugatinál található Szikrába, már felszabadultan és mosolygósan tértek be. A bárpulthoz felsorakozva kikérték a következő kört, így folytatódott a körút a Körúton egészen az ötödik állomásig.

A célban a résztvevők együtt koccintottak az utolsó kétcentessel, és megünnepelték teljesítményüket. A hírességek még dalra is fakadtak örömükben, Pély Barna, a program házigazdája pedig gitárkísérettel fokozta a hangulatot. A sztárok megfogadták, barátaikkal is végigmennek az El Combinon, de akkor már bevállalják öt helyett a tízállomásos kalandot.

Szóljon hozzá!