ZETApress

hírportál

Bringával Isaszegre

Több mint százötven kerekes emlékezett az isaszegi csata emlékművénél. A Kőbánya?Isaszeg?Kőbánya útvonalon rendezték meg hétvégén az 1849. április 6-ai csata emlékére kiírt kerékpáros emléktúrát ? tudtuk meg Vasvári Ferenctől.

A Kőbányai Torna Club (KTC) által szervezett eseményen több mint másfél százan ültek kerékpárra; az isaszegi emlékműnél a korábbi ötletgazda, Kovács Róbert kőbányai polgármester is koszorút helyezett el. A 60 kilométeres túrán ? több kőbányai képviselő mellett ? családok, fiatalok, idősek közösen vettek részt; a biztonságra a rendőrség mellett az Útvonal-biztosítás Motoros Egyesület és a Kőbányai Wolf Polgárőrség vigyázott.

A hagyományos isaszegi emléktúra ötlete a ma kőbányai polgármesterként, korábban iskolaigazgatóként tevékenykedő Kovács Róbert személyéhez kötődik; a Kőbányai TC idén második alkalommal vállalta a szervezést. A csata emlékművénél történelmi visszatekintést hallhattak a résztvevők, feltöltődhettek az ott kialakított frissítőállomáson. Az első 100 regisztráló fényvisszaverős ajándék hátizsákot kapott.

A túrával több célunk volt. Egyrészt szerettük volna elérni, hogy tavasszal minél többen kerékpárra üljenek, minél több családot megmozgassunk, népszerűsítve így a sportágat. Több mint százötvenen eljöttek. Másrészt egy sportos kezdeményezés kapcsán kívántunk közel kerülni a tavaszi hadjárat egyik jelentős ? a Görgey Artúr vezette magyar sereg győzelmével záródó csatával kapcsolatos ? történelmi eseményéhez ? összegzett Eisenkrammer Károly főszervező. További információk idekattintva találhatók.

Szóljon hozzá!