ZETApress

hírportál

Bringázz a munkába!

Mától az egész ország újra nyeregbe pattan! A kerékpárjával összenőtt bringaember születésével és Hajós András kerékpáros indulójának bemutatójával délután 4-kor hivatalosan is elkezdődött a munkába tekerés az Erzsébet téri Gödör Klubban.

A megnyitó Till Attila Bam! ? nagykövet és László János lelkesítő köszöntőjével kezdődött, majd megszületett a Bam! ? Bringaember, azaz egy fantasztikus performansznak tapsolhattunk Ezután hangzott el Hajós András Bam! ? indulójának premierje, a Bam! ? vegyes-kórus előadásában. A kórus tagjai: Hajós András, Király Júlia, Németh Juci, Németh Lajos, Novák Péter, Till Attila Bam! ? nagykövetek voltak.

A 2011-es tavaszi kampány fő ceremóniamesterének Scherer Pétert választották, emellett Németh Lajos meteorológus személyében új nagykövete is lett a Bam!-nak. A Magyar Kerékpáros-klub kampányának tavaszi fordulója április 4-től május 8-ig tart. A kampány célja idén is az, hogy minél többen pattanjanak nyeregbe, kipróbálják és megszeressék a kerékpáros közlekedést, átéljék a kerékpározás élményét.

A kerékpározás ugyanis a legegészségesebb, leggyorsabb, legolcsóbb és leginkább környezetbarát közlekedési forma. Akik szeretnének versenybe szállni az értékes ajándékokért ? wellness hétvége, kalandtúra, értékes kerékpárok ? azoknak a kampányidőszakban kell regisztrálniuk a weboldalon, és legalább 8 alkalommal kerékpárral megtenni a munkahelyükre vezető utat.

A kampányt idén is sok színes esemény teszi izgalmassá. Április 19-én az ország több mint 15 pontján bringás-reggelik várják a kerékpárral közlekedőket. Reggel 6 és 10 óra között Budapesten az Erzsébet téri Gödörnél, a Batthyány téren, a Szabadság híd budai hídfőjénél, a Szentlélek téren és Zuglóban, vidéken: Győrben, Sopronban. Pécsett, Debrecenben, Miskolcon, Szegeden, Kecskeméten, Érden és Vácon kaphatnak friss kakaós csigát a kerékpárral közlekedők.

A Bam! ? kampány kiemelt eseménye április 30-án ? a Critical Mass felvonulással egy napon ? rendezett Magyar Kerékpáros-klub I. Tavaszi Kerékpáros Szezonnyitó Nap, mely a Vasúttörténeti Parkban várja a bringázás szerelmeseit, ahol a Bam! ? rendezvények mellett közlekedésbiztonsági gyereknapot és bringaexpót is rendeznek.

Új Bam! ? nagykövetek a kerékpározás népszerűsítéséért

Az őszi kampány során több hazai híresség kapott Bam! ? nagyköveti kinevezést: Hajós András, Hegedűs D. Géza, Király Júlia, Németh Juci, Nóvák Péter, Ónodi Eszter, Péterfy Bori, Scherer Péter és Till Attila. Olyan ismert emberek viselhetik a címet, akik sokat tettek a kerékpározás népszerűsítéséért. Tavasszal a nagykövetek sorába lép Németh Lajos meteorológus, a kampány idei ceremóniamestere pedig ? az őszi kampány első emberét, Hegedűs D. Gézát váltva ? Scherer Péter színművész lesz.

Megkerüljük a Holdat!

Az idei kampány egyik fő újdonsága az a Facebook alkalmazás, amely folyamatosan mutatja, hogy a Bam! ? közösség összesen mekkora távolságot tett meg, és jelenleg milyen távolságra van a Holdtól. A cél, hogy a kampány végére megtegyék az oda-vissza közel 800 ezer kilométeres távot. Az alkalmazás emellett folyamatosan jutalmazza a regisztrált felhasználókat, akik a Bringázz a munkába! ? Facebook oldalán is megoszthatják kerékpáros élményeiket és tapasztalataikat.

Bam! ? háttér

Budapesten 2006-2010. között megduplázódott a kerékpárral közlekedők száma, ezen belül a hét közben bringázok száma megháromszorozódott, a növekedés mára az ország minden pontján kimutatható. A 2007 óta tartó Bringázz a munkába! ? kampánynak és a Magyar Kerékpáros-klub szakmai munkájának fontos szerepe van abban, hogy évről évre többen választják a kerékpárt közlekedési eszköznek, hiszen a kampány minden évben több mint 20 ezer munkába járót ösztönöz arra. hogy legalább a tavaszi és őszi 5 hetes kampányidőszakban kerékpárral járjon munkahelyére.

Tudnivalók a Bam! ? tavaszi kampányról

A kampány mindenki számára nyitott és ingyenes. A részvételhez nem kell mást tenni, mint a kampányidőszakon belül regisztrálni a weboldalon. A kampányidőszakban minimálisan előírt 8 kerékpáros munkába menetelt a honlapon található közlekedési naplóba kell regisztrálni, aki ezt megteszi annak az elismerés mellett garantált ajándék is jár.

Ebben az évben is értékes kerékpárokat, kerékpáros vásárlási utalványokat, wellness hétvégét, kerékpáros kiegészítőket nyerhetnek a kampány aktív résztvevői. A játék fődíjait a legtöbbet tekerő vállalatok és egyetemek, illetve iskolák csapatai kapják, de értékes nyereményeket sorsolunk ki az egyénileg tekerők, különdíjat pedig az öltönyben/kosztümben kerékpározók között is.

Kerékpáros emléktúra Isaszegre

Kerékpáros emléktúrát szervez a Kőbányai Torna Club az isaszegi csata évfordulójának alkalmából április 9-én. Az 50 kilométeres túrán való részvétel ingyenes, minden kerékpárost, kicsiket és nagyokat, családokat egyaránt várnak a szervezők. További információk idekattintva találhatók ? tudtuk meg Vasvári Ferenctől.

A regisztrációra április 9-én, szombaton 10 óráig, az Előd utcai Kőbányai Szabadidő Központ előtt kerül sor. A 10-es indulást követően ? motoros útvonal-biztosítás mellett ? várhatóan fél 12 körül érkezik a túra mezőnye az isaszegi csata helyszínére, ahol a résztvevők megkoszorúzzák a Honvéd emlékművet. A kőbányai visszaérkezés fél 3 körül várható.

A Kőbányai Önkormányzat és a Vuelta Sportiroda által támogatott 50 kilométeres túrán a KRESZ szabályainak betartása mindenki számára kötelező, fejvédő használata javasolt. Nevezés személyesen a kőbányai Kőrösi Csoma út 53-55. címen, telefonon a +36-1-273-1861 számon, vagy ezen az emailcímen.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bringával Isaszegre | ZETApress

Szóljon hozzá!