ZETApress

hírportál

MOVEO a Városligetben

A magyar Antro Csoport környezet- és felhasználóbarát összecsukható robogója egyedülálló megoldást kínál mind az ingázóknak, mind a nagyvárosi közlekedőknek. A fejlesztő csoport ma állt első alkalommal a nyilvánosság elé az ultrakönnyű, elektromos összehajtható robogójával.

Az Antro Csoport 3 évvel ezelőtt, a Közlekedési Múzeumban indította útjára a SOLO hibrid koncepció autóját, melynek híre számos hazai és nemzetközi fórum elismerését elnyerve bejárta a világot. 2010-ben a Time magazin a ?legjobb 50 Innováció? közé választotta. Újabb terméküket újra a Városligetben mutatták be, mely immár sorozatgyártásra kész.

Győrffy Orsolya ügyvezető köszöntője után V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár, az Őrségi térség országgyűlési képviselője beszélt, majd az alapító és befektetőtárs, Hivessy Géza és Dr. Slezák Tamás szólt a cégről és a fejlesztés folyamatáról. Utána Magyar Dániel, a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség ügyvezető igazgatója az innovátorok magyarországi helyzetét és feladatait elemezte. Miután Hegedűs Zsolt alapító a robogóról is beszélt, végre a Moveo is színre gördült.

Az azonnali kérdések és válaszok órájában én is Zsoltot faggattam. Megtudtam, hogy a 25 kilogrammos, összecsukható elektromos robogó egyszeri feltöltéssel 35 kilométert tud megtenni, de mivel pedállal is hajtható, a hatótávolság megduplázható. Jelenleg a hálózatról 220 voltról tölthető, de tervezik, hogy a személyautók generátoraival is összekapcsolhatók. Ennek akkor van jelentősége, ha hosszabb útra megyünk, s útközben töltjük fel a robogó akkumulátorát.

Megtudtuk még, hogy az első néhány darabot a Büki Gyógyfürdő már megrendelte, s ha beválik, mások is bizonyára vásárolni fogják. A villanyautó gyártását csak későbbre tervezik, melyre a robogó kiváló referenciát jelent. További információk honlapjukon találhatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Autózás a nagyvárosban | ZETApress

Szóljon hozzá!